Lumion 2023.1 uuendused

Lumion blogi Terje Korberg
28 Juu 2023

Lumion 2023.1 on nüüd saadaval. Uuendus sisaldab hulgaliselt väärtuslikke jõudluse ja kasutatavuse täiustusi, sealhulgas Lumion 2023 optimeerimist, et paremini hallata tarkvara eelmiste versioonide projektifaile. Tänu sellele saab suuri stseene nüüd muuta Lumioni uusimaks versiooniks ilma stabiilsusprobleeme tekitamata.

Jätkake lugemist, et näha, mis on veel uut.

UI ja jõudluse täiustused

Materjali importimine

Kõik Lumioni eelmiste versioonide kohandatud materjalide kogud saab nüüd teisendada uude Lumion 2023 materjalisüsteemi.

Lisaks saate nüüd rakenduses Lumion 2023 laadida arvutisse salvestatud materjale (LNM-faile). Materjalirežiimis kuvatakse materjali arvutist laadimisel lisaks uutele LMAT-idele ka LNM-faile. Kui LNM-fail on valitud, teisendatakse see otse uude materjalide süsteemi.

Materjalikomplektide salvestamine ja laadimine

Mitme pinnaga imporditud mudelite puhul on materjalikomplektide salvestamiseks ja laadimiseks kuluv aeg oluliselt vähenenud.

Uus materjali komplektide laadimisaken

Materjalide komplekti aken on uuesti kasutusele võetud Lumion 2023s. Selles aknas näete kõiki salvestatud komplektis olevaid materjale, mida saab määrata imporditud mudeli pindadele. Samuti saate hõlpsalt keelata kõik pinnad, mida ei pea komplekti kuuluva materjaliga üle kirjutama.

Objekti omaduste paneel

Ehitusrežiimis objekti atribuutide paneel on imporditud mudelite jaoks uuendatud. Nüüd leiate teabenupu, mis näitab allikamudelite asukohti, kui kursoriga üle hõljuda.

Kohandatud materjalide kogu

Kohandatud materjalide kategooria on populaarse nõudluse tõttu tagasi! Seekord ei saa te mitte ainult kiiresti salvestada ja laadida enimkasutatud materjale, vaid saate kasutada kaustu, et korraldada oma kogusid endale sobival viisil.

Kõik Lumioni eelmiste versioonide kohandatud materjalide kogud saab nüüd teisendada uude Lumion 2023 materjalisüsteemi.

Lisaks saate nüüd rakenduses Lumion 2023 laadida kettale salvestatud materjale (LNM-faile). Materjalirežiimis kuvatakse materjali kettalt laadimisel lisaks uutele LMAT-idele ka LNM-faile. Kui LNM-fail on valitud, teisendatakse see otse uude materjalide süsteemi.

Animeerimine ja UI

Animeerimine on võimas tööriist disaini arendamise taga oleva protsessi näitamiseks.

Viimases versioonis on järkjärguliste radade sirvimist lihtsustatud. Nüüd saate hõlpsalt lohistada, et neid vastavalt soovile ümber järjestada.

Lisaks on kasutajaliidest värskendatud animeerimise jaoks, et muuta see intuitiivsemaks.

Kihtide haldamine

Tänu uuendatud kihiliidesele muutus keerukates stseenides navigeerimine just lihtsamaks. Kihtide haldamisel ehitusrežiimis näete nüüd järgmisi lisafunktsioone.

  • Objektide arv aktiivsel kihil
  • Võimalus valida kõik aktiivse kihi objektid
  • Võimalus teisaldada kõik objektid teisele kihti
  • Tühja kihi kustutamise võimalus

Rohkem valikuid tähendab suuremat kontrolli oma mudelite ja objektide korraldamisel stseenis.

Ray tracing täiustused

Realistlikud peegeldused võivad muuta kauni renderduse elamuseks, mida tunnete. Lõppude lõpuks on sageli kõige väiksematel detailidel suurim mõju.

Kuigi peegelduste kasutamise viisid ja kohad on endiselt piiratud, pakuvad uusimad täiustused palju suuremat paindlikkust ja võimaldavad stseeni renderdamisel rohkem loomingulist vabadust.

Uus LiveSync paneel

Uus LiveSync pistikprogramm muudab reaalajas modelleerimise ja renderdamise veelgi lihtsamaks. See võimaldab teil kontrollida, kas teie ühendus on aktiivne, lisaks saate ühenduse peatada või jätkata ning valida sünkroonimiseks mudeli.

Tasuta LiveSync on saadaval SketchUp, Revit, Archicad, Rhino, AutoCAD, Allplan, BricsCAD, Vectorworks ja FormIt jaoks.

Joonte importimine ja ääred

Lumioni on taas võimalik importida mudeleid, mille piirjooned on nähtavad. Teatud failivormingute puhul näete edges/lines importimise lülitit – lihtsalt lülitage see sisse, et kuvada mustad piirjooned ja lisada mis tahes stseenile.

 


Lisainformatsiooni või prooviversiooni küsige meie konsultandilt:
Terje Korberg
e-mail: terje.korberg@arucad.ee tel: +372 6302327