Arhitektuurse renderdamise täiustamine Enscape ja V-Ray abil

Enscape blogi V-Ray blogi Terje Korberg
26 Juu 2023

Alates korduvatest tegevustest kuni valgustuse ja ülevaadeteni, saab Enscape aidata kogu V-Ray arhitektuuri töövoogu. Archilim’i Dan Stone selgitab rohkem.

Miks me kasutame visualiseerimist? Paljudele meist tähendab see oma ideede ja loovuse väljendamist, kujutlusvõime ellu äratamist ja oma nägemuse teistele edastamist. Kujunduste visualiseerimine V-Ray abil nõuab sageli detailidele hoolikat tähelepanu, püüdlemist realistlike ja täpsete esituste poole. Selline üksikasjalikkuse tase võib aga olla aeganõudev, mis vähendab töövoogude paindlikkust ning takistab uurimist ja iteratsiooni.

Enscape

Enscape on reaalajas renderdustööriist, mis pakub sujuvat ja kaasahaaravat visualiseerimiskogemust.

V-Ray’ga kombineerituna muutub Enscape arhitektide jaoks võimsaks tööriistaks. See võimaldab kiiresti arendada disainilahendusi, katsetada valgusstsenaariume ja luua funktsionaalseid 3D-ülevaateid. Selles artiklis uurime Enscape’i V-Ray kõrval kasutamise eeliseid, sealhulgas seda, kuidas see hõlbustab disaini arendamist, koostööd ja renderdamise töövoogu. Kui olete huvitatud V-Ray ja Enscape võimsuse avastamisest, lugege postitust “The best of both worlds: Using V-Ray and Enscape for archviz“.

Esiteks vaatame, kuidas saab Enscape kasutada disaini varases staadiumis, enne kui V-Ray mängu tuleb. Selle reaalajas võimalused pakuvad paindlikku lähenemist visualiseerimisele, võimaldades disaineritel ideid uurida ja kujundusi kiiresti muuta.

Järgmisena vaatame Enscape koostööd V-Ray’ga, pakkudes konkreetseid näiteid sujuvate üleminekute kohta kahe tööriista vahel, kasutades ära kummagi ainulaadseid eeliseid.

Lõpetuseks arutleme selle üle, kuidas Enscape tõhustab koostööd, muutes disainiideede edastamise meeskonnast väljapoole lihtsamaks.

0020_Cornwall_House_-_Scene_5_(V-Ray).jpg
An Enscape render of Squirrel Design’s Cornwall House project.

Enscape kasutamine disaini edendamiseks

Need, kes tunnevad V-Ray kõikehõlmavat tööriistakomplekti, on meeldivalt üllatunud (nagu meiegi), kui kiire ja lihtne on otse Enscape’i hüpata ja kvaliteetset tööd teha.

Enscape’i reaalajas renderdamine ja kasutajasõbralik liides muudavad selle disaineritele suurepäraseks tööriistaks muudatuste visualiseerimiseks ja kujundustega kiireks katsetamiseks. Möödas on ajad, mil tuli oodata pikki renderdusaegu või navigeerida keerulistes liidestes. Enscape võimaldab teil koheselt näha oma disainivalikute mõju, võimaldades teil teha teadlikke otsuseid ja edendada disainiprotsessi.

Vaatame, kuidas kasutasime Enscape’i Cornwall House’i avatud planeeringu lahendamiseks, mille on kujundanud visioonilised arhitektid Squirrel Design. Esiteks viisime läbi päikeseuuringu, mis aitas meil välja selgitada varjuseadmete optimaalse paigutuse akende ümber. Enscape’i tööriistadega saime ka materjale ja valgustust reaalajas kohandada, pakkudes meile projekteerimise käigus täpse ülevaate sellest, kuidas ruum välja näeb ja tundub.

Miski ei takista teil seda protsessi palju varem disaini arendamisel kasutamast. Enscape’i abil avastasime, et suudame reaalajas keskkonnas viibides kiiresti disaini muuta, erinevaid valikuid testida ja teadlikke otsuseid teha, mida V-Ray abil tavaliselt ei saavutata.

Enscape’i integreerimine V-Rayga

Kui olete valgustuse ja kujunduse lahendanud, on Enscape täielikult varustatud mitmesuguste eelseadistatud materjalide ja 3D-objektidega, täpselt nagu V-Ray Chaos Cosmos.

Niisiis, kuidas alustada Enscape’i kasutamist V-Ray kunstnikuna? Olles seda hiljuti ise teinud, saame pakkuda ainulaadset vahetut kogemust.

Pärast Cornwalli maja projekti avatud planeeringuga ruumis erinevate päikesevalguse ja valgustusvõimaluste katsetamist keskendusime materjalidele. Sarnaselt V-Ray Chaos Cosmos’ga on Enscape’i materjaliteek hästi varustatud eelseadistatud materjalidega, mida saate oma objektidele rakendada. Leidsime, et parim viis oli asendada meie põhilised SketchUp’i materjalid Enscape materjalidega ja seejärel teha materjaliredaktoris muudatusi sarnaselt V-Ray protsessiga.

3D-mudelite materjalide reaalajas muutmine ja muudatuste nägemine, kiirendas protsessi ja muutis selle tõhusamaks.

Samuti väärib märkimist, et mis tahes oluline teave, mille Enscape’is lisasime, oli meie lõplikes renderdustes näha, kui hiljem V-Ray’le üle läksime.

Sama kehtib ka Enscape’i varade kohta (mõned neist on animeeritud, mõeldud V-Ray kasutajatele!), mis toimivad täpselt nagu Chaos Cosmos. Teadmine, et saame oma mudelitesse kaasata varasid (kasutades mitme vara tööriista), mille V-Ray tunneb ära, millal ja kui tahame hiljem vahetada, andis meile meelerahu, et me ei pea enam topelt tööd tegema.

0020_Cornwall_House_-_Scene_11_(Enscape).jpg
An Enscape render of Squirrel Design’s Cornwall House project.

Koostöö väljaspool meeskonda

Üks väljakutsetest, millega me kõik visualiseerimisprojektidega töötades silmitsi seisame, on disainiideede edastamine mittetehnilistele meeskonnaliikmetele. See võib olla eriti keeruline, kui suhtlete klientidega, kes ei pruugi olla tuttavad tehnilise terminoloogiaga või 2D-plaanide visualiseerimisega. See on koht, kus Enscape osutub väärtuslikuks vahendiks disainiideede jagamiseks.

Enscape’i reaalajas renderdus ja interaktiivsed 3D-mudelid pakuvad klientidele ja sidusrühmadele staatiliste piltidega võrreldes intuitiivsemat ja kaasahaaravamat kogemust. Enscape’i abil saate luua oma 3D-mudeli jaoks eraldi veebilingi ja jagada seda kõigi sidusrühmadega, võimaldades neil veebibrauseris stseenis navigeerida ja kogeda ruumi “nagu nad oleksid seal”.

Cornwalli maja projekti kallal töötades oli lihtne näha, kuidas link võimaldas lõppkasutajatel meie stseeni paremini mõista, kui ükski pilt seda edasi anda saaks. Sisemise tehnilise tagasiside saamiseks jagasime linki oma meeskonnaga, võimaldades neil ühiselt ruumis navigeerida, materjale uurida ja keskkonnast aimu saada. See aitas paremini mõista kujunduse eesmärki ning tegi tagasiside andmise ja küsimuste esitamise lihtsamaks.

Enscape võib olla kasulik ka disainilahenduste esitlemisel suuremale publikule, näiteks avalikel koosolekutel või linnaplaneerimise istungitel. Enscape’i abil saate luua köitvaid ja kaasahaaravaid esitlusi, mis võimaldavad teie publikul disainiideid näha ja omal nahal kogeda.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Enscape on väärtuslik koostöötööriist, mis võimaldab teil oma disainiideid tõhusamalt, kaasahaaravamalt ja koostöövalmimalt jagada.

0020_Cornwall_House_-_Scene_3_(Hybrid).jpg
Enscape and V-Ray renders of Squirrel Design’s Cornwall House project.

Kokkuvõte

Enscape on reaalajas renderdamistööriist, mida saab kasutada enne või koos V-Ray’ga, et kujundus- ja visualiseerimisprotsessi sujuvamaks muuta ja täiustada. Kasutades Enscape disaini arendamise varasemates etappides, saavad disainerid kiiresti lahendada ja uurida uusi kujundusvõimalusi.

Enscape abil saavad disainerid kujundada ja visualiseerida ühes mudelis, enne kui nad sujuvalt V-Ray´sse tagasi lähevad, et luua fotorealistlikke visualiseeringuid.

Kas soovite seda tegevuses näha? Lisainfo saamiseks vaadake veebinari.

Võite vaadata ka The Archilime Academy’s Complete Guide to V-Ray for SketchUp, kus on meisterlike arhitektuurivisualisatsioonide loomise kursus.

Ja kasutage juba täna Enscape 14-päevast tasuta prooviversiooni, et oma visualiseerimismängu täiustada.


Autori kohta
Dan Stone
Ühendkuningriigis asuv Archiime on tõelised arhitektuurijutuvestjad. Dan juhib pidevalt kasvavat meeskonda, mis koosneb suure jõudlusega ja pidevalt arenevatest V-Ray-st SketchUpi kunstnikest. V-Ray sertifitseeritud koolitajana on Danil rikkalik kogemus, mis on saadud kümne aasta pikkusest koostööst V-Ray ja SketchUp´ga, mida ta armastab edasi anda pürgivatele kunstnikele Archiime Academy lipu all, mis on Ühendkuningriigis esimene V-Ray for SketchUp volitatud koolituskeskus.