Kuidas Bluebeam Revu jooniste tegemiseks kasutada

Bluebeam blogi admin
11 Vee 2022

Kohandatud mallid, tööriistakomplektid ja märgistustööriistad muudavad Bluebeam Revu ideaalseks jooniste tegemisel (alates 2020. aastast)

Bluebeam Revu on osutunud hindamatuks tööriistaks professionaalidele kogu arhitektuuri-, inseneri- ja ehitustööstuses. Paljude ettevõtete jaoks muudab peale paberdokumentide kaotamist oluliseks, et tarkvaras oleks dokumentide ülevaatamine ja haldamine ning projektimuudatuste märgistamine ja teavitamine sujuv.

Kuid paljud ei tea, et Revu saab kasutada ka jooniste tegemisel. Olenemata sellest, kas tegemist on lihtsa RFI-ga või projekti kavandiga, mille klient peab enne AutoCAD-i vormistamist heaks kiitma. Revu aitab ehitus-, inseneri- ja projekteerimisettevõtetel luua oma joonistele standardid, mis muudab kavandid üksikasjalikumaks, täpsemaks ja lihtsamini mõistetavaks neile, kes teevad koostööd keerukate ehitusprojektide kallal.

Siit saate teada, kuidas Revu seadistada, nii et jooniste tegmine muutuks sujuvamaks.

Seadistage mallid (templates)

Templates on suurepärane viis projekti eskiisdokumentide standardimiseks kiirelt ja lihtsalt.

Templates seadistamiseks saad lihtsalt võtta pealkirjaploki (title block) AutoCAD-ist ja luua tühja taustaga PDF-i Bluebeamis ning salvestage see Templates.

A sketch custom template in Revu
Revu kasutajad saavad luua kohandatud templates kasutades pealkirjaplokke ametlikest projektidokumentidest.

Nüüd, kui kasutaja läheb kavandit looma, saab ta lihtsalt rippmenüüs valida sobiva Templates ja kavadada standarditele vastava joonise.

Looge kohandatud tööriistakomplekte (tool sets)

Kui Templates on paigas, saab kasutaja koostada kohandatud tool sets. Sümbolid, mida kasutatakse ametlikes dokumentides, saab kopeerida ja kohe kasutada ka Revus.

Lihtne viis ainulaadsete sümbolitega kohandatud tool set loomiseks on kasutada Revu snapshot funktsiooni, et luua kohandatud sümboleid PDF-ist.

Users sketching in Revu
Kasutajad saavad luua üksikasjalikumaid kavandeid, mis on korrigeeritud ja loetavamad.

Kavandites kasutatavate sümbolite eristamiseks võite muuta sümbolite värvi. Nii saavad teised kavandit vaatavad inimesed aru, mis on märgistus ja mis mitte.

Kasuta snapshot funktsiooni

Revu snapshot funktsioon kavandite loomisel ei lõpe kohandatud tool set loomisega. Snapshoti saab kasutada ka kavandite tegemisel, kui edastate suurema plaani üksikasjalikud muudatused.

Kasutage snapshot funktsiooni, et jäädvustada antud plaani üksikasjad ja panna see tühjale PDF-ile, kasutades Revu Templates. See võimaldab säilitada kavandi vektor failina ning kasutaja näeb kavandi teatud elemente peente detailidega.

Siin saavad kasutajad uute plaanikomponentide lisamiseks kasutada snapshot funktsiooni. Võimalus kasutada snapshoti kavandite tegemiseks ja märgistamiseks nii üksikasjalikul tasemel on peaaegu nagu töötamine vähendatud CAD-keskkonnas.

Users using snapshot to create custom icons.
Kasutajad saavad kasutada Revu snapshot funktsiooni, et luua kohandatud ikoone nende põhjal, mida kasutatakse ametlikes projektidokumentides.

Suurendage märgistustööriistade kasutus võimalust (markup tools)

Revu markup tools on ka kavandite loomisel väga väärtuslik.

Revu kasutajad saavad lihtsalt muuta märgi omadusi, luua kohandatud joonestiile ja kasutada kavandite loomiseks märgistuse joondamise tööriistu.

Kasutajad saavad ka Revu markup toolsiga mõõtkavas kavandada, tagades, et teie kavand on üksikasjalikum ja täpsem kui paberil tehtud kavand.

Üksikasjalikumad ja korrigeeritud kavandid

Üldiselt on Revu kasutamisel kavandite tegemisel palju eeliseid. Mallide ehk templates seadistamine ja salvestamine on lihtne ning tagab, et kavand vastab alati standartitele. Kohandatud tööriistakomplektid ehk tool setsid võimaldavad kavanditel olla ühesugused ülejäänud projektis kasutatavate jooniste ja dokumentidega. Kasutajad saavad Revus luua ka üksikasjalikumaid ja korrigeeritud plaane, mis võimaldavad paremat suhtlust ja kavandatud muudatuste jälgimist.

Projekteerimisfirma HDR BIM MEP Revit spetsialist Jyotiba Patili jaoks algab enamik kavandeid Revus. “Me ei kavanda CAD-is midagi, välja arvatud juhul, kui saame kliendilt mingisuguse nõusoleku,” ütles Austraalias Brisbane’is asuv Patil. “Kõik, mida teeme, teeme Bluebeamis, sest see on lihtsam.”

“Kliendi vaatenurgast,” jätkas Patil, “ma arvan, et üks asi, mida nad hindavad, on kiire tagasiside. Bluebeami abil saame kavandeid teha lihtsamalt, kiiremini ja tõhusamalt.”