Civil 3D, InfraWorks ja ReCap Pro 2023

AEC Collection blogi Civil 3D blogi InfraWorks blogi admin
14 Apr 2022

Civil 3D, InfraWorks ja ReCap Pro 2023 uuendused

Maailma vananeva infrastruktuuri taastamine on muutunud paljudes riikides prioriteediks – ja Autodesk mõistab, et teie roll nendes jõupingutustes on ülioluline. Seetõttu on nad väga põnevil, et saavad jagada Autodesk® Civil 3D®, Autodesk® InfraWorks® ja Autodesk® ReCap™ Pro 2023. aasta versioonide uusimaid funktsioone ja värskendusi.

Nende versioonide uued võimalused ja täiustused on inspireeritud teie, kasutajate poolt – nende hulka kuuluvad automatiseerimise ja optimeerimise edusammud, kommunaalteenuste projekteerimise tõhusus, raudtee- ja tsiviilstruktuuride projekteerimine ning peamised jõudluse täiustused.

Teie teadmised, ideed ja arusaamad on Autodeski toodete paremaks muutmisel hädavajalikud. Kutsume teid üles jätkama abistamist tulevaste väljaannete kujundamisel – selleks registreeruge programmis  Autodesk Infrastructure Futures.

Vaata ka meie veebinari “Civil 3d ja infraworks 2023 uuendused” salvestust ->

Civil 3D 2023

GRADING OPTIMIZATION

Grading Optimization avaldati juba eelmises versioonis Civil 3D 2022  . Sellest ajast alates on Autodesk tegelenud selle nimel, et muuta see veelgi paremaks uute funktsioonidega, sealhulgas:

  • Non-Colinear segments – see värskendus eemaldab feature line´d, vähendades feature line arvu ja vähendades joonise ebastabiilsust.
  • Help Center — see uus liides pakub kasutajatele abi, sealhulgas Grading Optimization abisüsteemi, põhilist töövoo abi, õpetusi ja näidisfaile.
  • Notification Center — siit leiate teavet optimeerimisprotsessi, sealhulgas kitsenduste vaheliste konfliktide kohta.
  • Enhanced Convergence ja Validation Graphs — need graafikud aitavad teil jälgida optimeerimise edenemist ja kvaliteeti. Neid on täiustatud, et pakkuda optimeerimisprotsessi ajal paremat nähtavust ja kasulikumat abi.
  • Enhanced Progress Bar — Progress bar pakub nüüd visuaalseid vihjeid optimeerimisprotsessi hetke seisu kohta.

CIVIL 3D SURVETORUSTIKE

Need Civil 3D 2023 täiustused on otsene kasutajate soov, kes töötavad teepõhise survetorustike paigutuse ja töövoogude redigeerimisega. Täiustused hõlmavad järgmist:

  • tekst “Search by Keyword” surveosade ripploendis, mis näitab, et saate seda kasutada loendist otsimiseks
  • Võimalus kuvada pressure/gravity võrguplaani kogumi andmeid profiilivaates
  • Profiili redigeerimise täiustused
  • PVI-de arvu vähendamine torude profiilil, et lõigata ainult pikkuseid ja põlvesid
  • Dünaamilise veeru eemaldamine Pipe Run Profile dialog-st
  • Võrdlusprofiili lisamine Pipe Run Profile dialogi
  • Break cut pikkuste lisamine PVI-dele
  • Tööriistaspikri täpsustamine “Cleanup PVIs”
  • Funktsiooni sätete vaikelõikepikkuse kasutamine, kui osade loendis pole lõikepikkust määratletud
  • Hoiatuse “Unsupported Geometry” selgitamine

 

RAUDTEE LÜLITUSED JA RISTUMISED

Civil 3D 2023 värskendused muudavad lihtsamaks raudteepöörmete ja ristmikega töötamise ning kriitiliste põik- ja kõrgusandmete märkimise.

Cant Information label: See silt võimaldab teil lisada joonduse, kalde ja profiiliteavet mis tahes joonduse jaamas.

Catalog replacement: Nüüd saate olemasoleva kataloogi asendada kataloogiga, millel on sama kataloogi nimi ja üksus, kui pidite seda vea parandamiseks, mudeli muutmiseks, funktsiooni täiustamiseks või standardi täiendamiseks muutma. Saate lisada ja eemaldada mudeleid või muuta mudeli parameetreid ja väärtusi.

TÄIENDAVAD UUENDUSED CIVIL 3D 2023 jaoks

Corridor Solid Property Set: Pakub täiendavaid atribuutide komplekti andmeid Corridor Solids’i jaoks, et täita BIM-i ülesandeid. Atribuutide komplekti andmeid värskendatakse dünaamiliselt ka koridori muudatustega.

Corridor Targeting Efficiency: Võimaldab filtreerida sihtimisvalikuid, sihtida mitut pinda ja dünaamiliselt sihtida konkreetseid kihte.

Subassembly Composer: Nüüd saate luua abikõvera objekti, mis on võrreldav olemasolevate abijoone ja abipunkti objektidega. Salvestamise funktsioon näitab, kui koostu on tehtud muudatusi.

Project Explorer: Lisage tabelitele kokkuvõtteid ja koguseid ning kohandage tabelirea kõrgust.

InfraWorks 2023

InfraWorksi kasutatakse andmete koondamiseks, konteksti modelleerimiseks, disainikontseptsioonide visuaalseks hindamiseks ja disainikavatsuste edastamiseks. Selles versioonis on tehtud edusamme tsiviilstruktuuride projekteerimis- ja analüüsiprotsessides.

KONTROLLI PARAMEETRILISE SISU VÄRSKENDUSI

Enne seda versiooni võis sildade ja tunnelite värskenduste haldamine olla tülikas. Selles versioonis saavad kasutajad nüüd stiilipaletis valida parameetrilise silla ja tunneli sisu ning otsida värskendusi. Neid muudatusi ja värskendusi saab seejärel rakendada kõikidele InfraWorksi mudeli eksemplaridele.

AUTODESK STRUCTURAL BRIDGE DESIGN 2023 VÄRSKENDUSED

InfraWorksi mudelite terastala mõõtmete käsitsi reguleerimine, et hoida neid sünkroonis konstruktsioonianalüüsi mudeli muudatustega, ei ole ideaalne. Seega võimaldati kahesuunalise töövoo struktuurianalüüsi ja parameetrilise sillamudeli vahel.

Kahesuunalised töövood InfraWorksi ja Autodesk Structural Bridge Design (ASBD) vahel võimaldavad tõhusamat protsessi terastalade mõõtmete muutuste haldamiseks sildade projekteerimise projektide iteratsiooni ajal. Nüüd saate InfraWorksist eraldatud joontala või rafineeritud silla analüüsimudelite puhul ASBD-s teha muudatusi terastala mõõtmetes ja need muudatused  lisatakse InfraWorksi mudelisse automaatselt.

Autodesk Structural Bridge Design 2023 uued lisafunktsioonid:

  • Automate Coding Sample: C#-vormingus näidiskood on ette nähtud automatiseerimise hõlbustamiseks täieliku juurdepääsuga Structural Bridge Design jaotisele ja tala parameetritele Austraalia ja Euro disainikoodide jaoks.
  • Design Section Loads Transfer: sujuvam töövoog struktuurianalüüsi tulemuste ülekandmiseks projekteerimissektsioonidesse, luues projekteerimissektsioonide koormusjuhtumid automaatselt.
  • Import & Export of Design Loads: kujundussektsiooni koormusi saab importida ja eksportida data explorer tree kaudu.
  • Structural Bridge Design Home: Structural Bridge Design Home parandab juurdepääsu hiljuti kasutatud mudelitega seotud teabele ja selle vaatamisele.

PARAMEETRILISE SISU LOOMISE TÄIENDUSED

Selle InfraWorksi uusima vesiooniga on parandatud Inventori infrastruktuuri osade redaktori pistikprogrammi kasutamisest, et eksportida komponente InfraWorksis kasutamiseks. InfraWorks 2023 abil saate tyles Palette > Parametric Models tab mudelid uue stiili lisades lihtsalt osutada mis tahes Inventori osale või koostule ja see lisatakse uue stiilina.

Ülesannete täitmiseks vajalike käskude leidmine võib mõnikord olla heidutav ülesanne, eriti kui olete uus kasutaja või kui teil on aega vähe. InfraWorksi paljude võimaluste tõttu on nende vahel lihtne eksida, hoolimata Autodeski jõupingutustest käskude organiseerimisel. Selle protsessi hõlbustamiseks on kasutusele võtnud InfraWorksi Command Search. Nüüd saate ülesandega kiiremini tööle asuda, kasutades lihtsaid termineid, et otsida vajalikke käske, siis kui neid vajate. Ja see tööriist hoiab teie varasemate toimingute ajalugu, muutes selle veelgi lihtsamaks.

VEELAHKMETE ANALÜÜS JA PROFIILI OPTIMEERIMINE

Alates 2022. aasta aprillist on Watershed Analysis ja Profile Optimization nüüd teenused, mis on integreeritud InfraWorksi. Nende võimaluste kasutamiseks pole enam vaja pilvekrediiti ega tokenseid.

Ja ReCap Pro 2023 jaoks tutvustame Autodesk Docsi punktipilvevaaturit

Autodesk® ReCap™ Pro 2023 toob välja põneva täinduse, mis parandab ReCapi projektide jagamise viisi. Uue versiooniga saate nüüd jagada suuri ReCapi andmekogusid teiste kasutajatega visualiseerimiseks, esitlusteks ja töövoogude kontrollimiseks kohapeal, kasutades ainult brauserit ja Autodeski Docs´i. See tähendab, et te ei pea enam suuri ReCapi andmekogusid oma seadmetesse alla laadima! See on suurepärane täiendus ja alus reaalsusandmete kogumiseks pilvepõhistele töövoogudele. See mitte ainult ei too reaalsuse jäädvustamise andmeid selliste toodete nagu Civil 3D ja Revit ukse taha, vaid sisaldab ka kõiki Forge’i vaataja võimalusi, nagu mõõtmistööriistad, märkuste tegemise tööriistad, jagamine ja sünkroonimine, muutes disaini autoriseerimise võimsamaks, hoides samal ajal kõiki projekti sidusrühmi samal leht.

Lisateave: https://blogs.autodesk.com/recap/whats-new-in-recap-pro-2023/

https://www.youtube.com/watch?list=PLQOxJKbIe-74W0BkIjFiIwwo_vQGDN1tG&v=MCgIaivg1mY

Civil 3D, InfraWorksi ja ReCap Pro uusimad versioonid pakuvad uusi funktsioone, täiustusi ja suuremat jõudlust , mis aitavad teil taristuprojekte tõhusamalt ja paremate tulemustega ellu viia. Alates planeerimisest ja projekteerimisest kuni ehitamiseni toetavad need tööriistad jätkuvalt tõhusat disaini, tõhusamat koostööd ja innovatsiooni.