Uus SketchUp 2022

SketchUp blogi admin
27 Jaa 2022

LayOut ja SketchUp Pro abil tööta 2022. aastal nutikamalt

2022. aasta algab suurepäraselt SketchUp Pro ja LayOuti uhiuute värskendustega. SketchUp 2022 sisaldab uusi ja täiustatud modelleerimistööriistu, täiendavaid otsingufunktsioone, ajasäästlikke paigutuse täiustusi ja palju muud. Need värskendused aitavad teie töövooge kiirendada ja lihtsustada, et saaksite disainile keskenduda.

SketchUp Pro (desktop)

Otsing SketchUp-is

Esimest korda SketchUp for Web’is tutvustatud otsing on nüüd SketchUp Pro funktsioon, mis võimaldab teil kiiresti leida ja aktiveerida natiivseid käske ja installitud laiendusi. Selle asemel, et kulutada väärtuslikku aega SketchUp-is mõne tööriista leidmisele või meeldejätmisele, võite selle kiireks leidmiseks sisestada nime või töövooga seotud päringu, näiteks ‘elevation’, ‘boolean’, või ‘chamfer’.

Kui olete SketchUp-is uus, aitab see teil kasutajaliidese ja tööriistakomplektiga kursis olla, võimaldades teil keskenduda oma disainile. Otsige nime järgi või otsige, mida soovite SketchUp-is tööriistaga teha ja kuvatakse asjakohased tulemused.

Kogenumate kasutajate jaoks aitab see vähendada tööriistaribadele mõeldud ekraaniruumi. Näiteks selle asemel, et kuvada kõik seitse Joint Push/Pull tööriistariba ikooni, saate nüüd otsida ‘Joint Push/Pull’ ja kuvatakse kõik laiendusega seotud käsud.

Parim viis otsingu (vaikimisi otsetee: Shift +S) kasutamiseks on otsetee kohandamine (customize the shortcut), et käsku oleks lihtne leida.

 

Uued ja täiustatud modelleerimisvahendid

2022. aastal kiirendati, ühtlustati ja täiustati töövooge tutvustades uhiuusi tööriistu ja märkimisväärseid uuendusi vanematele. Üksikasju näete uuenduste märkmetes, kuid siin on mõned olulisemad punktid:

Lasso Select

Lasso Selecti tööriist võimaldab teil joonistada kohandatud valikupiire ilma kaamerat ümber orienteerimata. Saate luua ka mitu diskreetset valikut ühe klõpsamis-lohistamise toiminguga ja valida objektid palju kiiremini stylus abil.

Lassol on ka uus vaikimisi otsetee: Shift + Spacebar

Stamp Copy

Tööriista Move tool (2021.1.2) uus Stamp võimaldab teil teha mitu koopiat ühe klõpsuga. See tööriist on mugav objektide loomulikuks hajutamiseks teatud piirkonnas. Näiteks saate maastikukujundusse kiiresti paigutada figuurid või muud objektid. Sellest on abi ka mitme koopia tegemisel mööda ühte telge ebakorrapäraste ajavahemike järel, näiteks linnakujundusmudelis ülekäiguradade kuvamisel.

Tag Tool

Mudeli korraldamise sujuvamaks muutmiseks, kasutage uut tööriista Tag, mis võimaldab teil tagide rakendamiseks klõpsata objektile. Tag Tool abil saate kiirendada mudeli organiseerimist, tagides objekte otse modelleerimisaknas, kustutada kiiresti soovimatud tagid ja parandades aruandluse täpsust.

 

Freehand

Freehand tööriistaga tehti suur värskendus. Smoother curve üksustega saate luua orgaaniliselt tõmmatud jooni ja funktsioon Follow Me extrusions on loomulikum.

Kuna Freehandi väljund on sujuvam, loob tööriist rohkem segmente. Kohe pärast kõvera joonistamist saate kõvera segmenteerimist järk-järgult vähendada. SketchUp annab visuaalset tagasisidet iga sammuga. Freehand saab joonistustasapinna määramiseks ka telje lukustamise sisendi ja nüüd on võimalik joonistada erinevatel tasanditel külgnevate tahkude vahel.

Näpunäide: freehand curves on eriti hea luua pliiatsiga (stylus).

Tangent Inference Lock

Kasutades 2-punktilise ja 3-punktilise kaare tööriistade uusi tangent inference, saate nüüd kiiresti määrata ja lukustada olemasoleva serva või kaare tangent arc´i. Tangent arc pole mitte ainult paremini etteaimatav, vaid võimaldab teil luua ka kõveraid lühema ajaga.

 

Stseeni otsing

Kui loote arhitektuurilise visualiseerimise väljundid või ehitusdokumentatsiooni, loote tõenäoliselt palju erinevaid stseene, et edastada disaini üksikasjad. Selle tulemusena tuleb visuaalselt skannida pikki kodeeritud nimedega stseeniloendeid. Stseenide otsingu uue otsingufiltriga, mis asub vahekaardil Scenes , saate nüüd kiiresti soovitud stseeni tuvastada ja sellele liikuda.

 

Veel modelleerimis muudatusi

Aastal 2021.1 keskenduti modelleerimise järjepidevuse parandamisele tööriistade lõikes, eriti kümne põhitööriista puhul. Selles versioonis on paar märkimisväärset tööriista muudatust  Tape Measure, Classifier, Position Texture ja directional inferencing tööriistaspikrites. Lisateavet nende muudatuste kohta leiate märkmetest.

 

Layout

Auto-Text ja Find & Replace uuendused aitavad töötada kiiremini ja tõhusamalt kui kunagi varem.

Viewport põhised Auto-Text labels

Tutvustame uusi Auto-Text tags, mida saab valida Auto-Text menüüst label creation või templated labels.

Kõiki neid labels saate kasutada scrapbooks või transparent label leaders funktsioonidega. See tähendab, et saate liigutada Auto-Text labels´id scrapbook´i. Vajuta enter klahvi, et liigutada label´it ja seejärel kuvatakse automaatselt selle Viewportiga seotud väärtus.

 

Need tag-id hõlmavad <SceneName>, <SceneDescription>, <Scale>, <Ratio>, ja <Coordinates()> parameetri sisendeid.

Uute ja täiustatud Viewport Auto-Text labels-ga saate dokumentide koostamisel kasutada rohkem SketchUp mudelitesse lisatud teavet, muutes oma mallid võimsamaks ja tõhusamaks. Näiteks saate joonise pealkirja automaatseks sisestamiseks valida stseeni nime või kirjelduse Auto-Text tag abil. Seejärel kasutage praeguse Viewport scale kuvamiseks märgendit <Ratio>. Kui mudeli Viewport scale muutub, värskendatakse scale call out automaatselt.

Vaadake, kuidas neid kasutada SketchUP lehel Help Center documentation

Lehekülje haldamise Auto-Text

Sisukorra käsitsi loomine ja haldamine võib olla aeganõudev ja veatundlik, kuid see ei pea olema seotud uute täiustustega title block haldamisel.

<Page Count>

Täiendades olemasolevat tagi <PageNumber>, kuvab <PageCount> lehtede arvu vahemikus, mida saate määratleda. Funktsiooniga <PageCount> saavad kasutajad määrata avalehe (kust konkreetne vahemik algab), stiili ja vahemiku viimase lehe. See funktsioon on kasulik küljendusdokumendi alguses oleva indeksi või sisukorra loomisel.

<Page Name>

<PageName> tagiga saate kasutada lehe nime, mis ei ole praegune leht. Näiteks kui soovite kuvada lehe nime oma dokumendi kolmandal positsioonil, sisestage <PageNumber(3)>. Veelgi parem, lehe nimi värskendatakse dünaamiliselt lehtede lisamisel, kustutamisel või ümberjärjestamisel, säästes sisukorra väljatöötamise ja lõpetamisel aega.

Sequence Auto-Text

Funktsioon Sequence Auto-Text on uus Auto-Text tag, mis suureneb dubleerimisel automaatselt. Neid tage kasutatakse jooniste kiireks märkimiseks, nummerdatud jooniste pealkirjade, legendide loomiseks ja paljudel muudel kasutusjuhtudel, mis varem nõudsid iga koopia vahel teksti redigeerimist. Sarnaselt Auto-Text <PageNumber> saate järjestuse tage kopeerida ja muuta nii mitu korda kui soovite.

Kui kustutate sequence tag, saate Renumber Sequence käsuga kiiresti ja lihtsalt kogu dokumendis antud tagide tekstikaste ümber nummerdada.

Et aidata teil alustada kõigi LayOuti uute Auto-Text funktsioonidega, lisati igale LayOuti tiitliploki scrapbooki kaks uut lehte.

Teksti otsimine ja asendamine

Dokumendi mitmel leheküljel teksti kiireks loomiseks ja kopeerimiseks on mitu võimalust, kuid kogu dokumendi teksti muutmine on alati olnud keeruline. Peate kontrollima oma dokumendi iga lehte ja tekstikasti. Sellepärast meeldib teile Find & Replace. Otsi ja asenda funktsiooniga on valiku, lehe või dokumendi teksti muutmine palju kiirem. See mitte ainult ei aita kiirendada kvaliteedi tagamise protsessi, vaid saate värskendada jooniste pealkirju, leheküljenumbreid, konkreetseid ehitusmaterjale ja parandada kirjavigu tõhusamalt.

Nagu teisteski rakendustes, saab funktsiooni Find & Replace aktiveerida kiirklahviga Ctrl/Command + F ja menüüst Text.

Zoom Selection

Likvideerige suumi viivitus SketchUp uue käsuga Zoom Selection. Kui küljenduslehtede üksikasjad ja keerukus muutuvad, võib kerimise suumifunktsiooni abil nendes navigeerimine muutuda keeruliseks. Nüüd saate küljenduses antud valikus hüpata soovitud suumitasemele, vähendades soovimatute viivituste tõenäosust sisse- või väljasuumimisel.

Toimivuse ja kvaliteedi täiustused

Native M1 tugi SketchUpi jaoks Macis

SketchUP pakub nüüd universaalset installerit, mis võimaldab SketchUp Prol töötada Maci seadmetes, millel on M1 hardware platvorm (kasutusele võetud 2020. aasta lõpus).

2022. aasta installiprogramm toetab ka SketchUp installimist ja kasutamist Maci seadmetes, millel on Inteli protsessorid. See tähendab, et Apple’i kasutajad ei pea SketchUp Pro installimiseks määrama, milline kiibistik Maci toidab.

Entities Builder API

Looge suuremas koguses geomeetriat kiiremini, kasutades Ruby API-t uue Entities Builder API liidesega. Kasutajad, kes loovad suures koguses geomeetriat, märkab palju kiiremat protsessi.

Kasutades ülaloleval pildil olevat .obj importija koodi, on 22 000 torn imporditud 389 sekundiga ehk umbes kuus ja pool minutit. Uue Entities Builder API liidesega imporditakse sama torni vähem kui üheksa sekundiga.

Muud märgatavad kvaliteeditäiustused hõlmavad Explode Performance, camera clipping, and section planes.


Teie kommentaarid aitavad SketchUpi täiustada, nii et see jääks teie disaini töövoo oluliseks osaks. Jätkake tagasiside andmist ja jagage oma tööd SketchUPiga sotsiaalmeedias.
Kui soovite 2022. aasta versiooni kohta lisateavet, vaadake uuenduste märkmeid. Nagu alati, täname, et valisite SketchUpi. Kui teil on küsimusi või kommentaare, vaadake SketchUP foorumeid.


Vaata lisaks:

Explore all of the 2022 updates in new Skill Builder videos

Proovige SketchUpi

Alusta tasuta, 30-päevase prooviversiooniga