Kuidas Frame48 kujundas õudusfilmiliku Muse video?

V-Ray blogi Aruc
21 Apr 2023

“The Shining” ja “IT”  pole Muse viimases videos ainsad lahedad asjad. Siit saate teada, kuidas V-Ray aitas luua kõike alates sulavatest portreedest kuni käegakatsutavate võteteni.

You Make Me Feel Like It’s Halloween on õige nimi ja inimlik vaste loominguliselt mõtlevate inimeste jaoks. See kutsub esile kummitusmaja ja klassikalisi õudusfilme ning see on visuaalset suurepärast stardiplatvorm. Frame48 toob kõik selle teieni.

See Muse viimase singli jaoks loodud muusikavideo ei olnud lihtsalt lõbus nimemäng. See oli ka võimalus jätkata lugu, mida nähti Muse viimases videos Will of the People, mis järgnes grupile kapuutsiga anarhistlikkele tegelastele, kes tungisid düstoopilise linna tänavatele.

Videos You Make Me Feel Like It’s Halloween on need samad tegelased komistanud piiratud maja otsa. See, mis algab lihtsast sissemurdmisest, saab kiiresti enamaks, kuna maja juhivad üleloomulikud jõud .

“Varasemate arutelude põhjal teadsin, et see saab olema lõbus,” ütleb Tom Teller, Frame48 asutaja ja tegevprodutsent. “Ja see kindlasti oli.”


Lisateavet Frame48 kohta

Kuulake CG Garage Podcast #399, kus Muse video “You Make Me Feel Like It’s Halloween” režissöör arutleb videos olevatest loomingulistest protsessidest, väikese ettevõtte asutamisest ja tehisintellekti omaksvõtmisest.


3D muusikavideo loomine

Kuigi luua tuli ainult kolm minutit, oli Frame48 ettevaatlik ja kaasas esialgsesse töötlusse ainult konkreetsed keskkonnad. “See võimaldas meil keskenduda igale keskkonnale eraldi, enne kui pilgu igale stseenile suuname,” ütleb Teller. “Meie CG juhendaja Enrique de la Garza jälgis CG meeskonda kogu tootmise vältel ja lihvis kõik need keskkonnad täiuslikuks.”

Pärast seda, kui eelnev redigeerimine jämeda blokeerimisega lõpetati, asus meeskond üheaegselt väljanägemise, animatsiooni ja keskkonna loomisega tegelema, kusjuures kõik artistid tegid ShotGridis koostööd. Los Angelese Culver Citys asuvas stuudios töötas täiskohaga vaid kaheksa inimest, mistõttu meeskonnaliikmed hüppasid mõne minutiga Mayast Nuke’i, et kodeerida.

Üks projekti suurimaid väljakutseid tekkis varajases staadiumis, kui meeskonnale tehti ülesandeks luua mõned siduvad steenid keskkondade vahele. “Usume kindlalt, et muusikavideos peaks olema neli või viis võtmehetke, mis paistavad silma ja jäävad vaatajate mällu ning kõik ülejäänud on teekond järgmisse,” ütleb Julian Conner kaasasutaja ja tegevprodutsent ettevõttes Frame48.

1359_collumpton_halloween_v86_4k.00_02_57_15.Still074.00_03_05_00.Still038.png
Frame48 © Warner Music Group

Ettevaatlikult, et vaatajat ei koormaks üle, tegi Frame48 koostööd Muse ja nende loomingulise juhi Jesse Lee Stoutiga, et täita video visuaalsete viidetega nende lemmikõudusjutustustele, millest mõned on ilmsemad kui teised. Alates The Shiningi kurikuulsast vaibast ja hirmuäratavast verejõest kuni IT kurjakuulutavate punaste õhupallideni – peaaegu igas järjestuses võib kohata õudust. “Jesse ja bändiga nende projektide kallal töötamine on meie meeskonna jaoks alati tore, nad toovad lauale uskumatuid ideid koos oma tähelepanuväärse muusikaga,” ütleb Teller.

Need ideed on tehnilised ja kunstilised väljakutsed, mis vajasid suurepäraseid tööriistu. Kasutades Houdini ja V-Ray 3D-renderdustarkvara kombinatsiooni, saab meeskond hõlpsasti lisada efekte, nagu verejõgi, mis annab neile piisavalt realistlikkust ja hoogu, et mõista kuidas video toimib. “Alvaro Moreira, meie ja Houdini eksperdit, tegi suurema osa video dünaamikast, sealhulgas verejõe, mis tõstis kogu teose tõeliselt kõrgele,” ütleb Conner.

1359_collumpton_halloween_v86_4k.00_02_57_15.Still074.00_06_10_00.Still075.png
Frame48 © Warner Music Group

Teisel võtmehetkel võib Muse näha kogu majas liikuvatel maalidel, mis on Frame48 põhjaliku uurimis- ja arendusprotsessi tulemus. Teades, et maalid ei saanud välja näha nagu lõuendil mängitav video, filmis meeskond bändi Londonis viibides rohelise ekraani ees. Kaadrid viidi tagasi stuudiosse, kaadrisagedus pooleks ja iga kaader viidi läbi tarkvara, mis andis sellele õlimaali tunde. Lõpuks asetati igale kaadrile filter, mis genereeris ainulaadsed löögikaardid, Maya tekstuurianimatsiooniga.

See kõik kulmineerub Josephsoni unistatud ideefaasile, milles peategelane upub lõpmatute maskide merre. Tegelane tõmbab mask maski järel maha, see on austusavaldus õudusikoonidele alates Screamist kuni Slipknotoni, ja noogutab laulusõnadele, mis viitavad valdavale ärevustundele.

1359_collumpton_halloween_v86_4k.00_02_57_15.Still074.00_00_00_00.Still001.png
Frame48 © Warner Music Group

Ülimassiivne renderdamine

Veidi alla kahe kuu oli Frame48 jaoks ideaalne aeg. Pikema perioodi jooksul võib lõpptulemus kannatab, sest mida kauem meeskond “oma kastmes keeb” – tööstusliku sõnadega, on suurem tõenäosus sattuda sügavasse loomingulisse auku. See ei tähenda siiski, et suure hulga kaadrite edastamine kõrge kvaliteediga on lihtne.

„Kõik CG-kunstnikud teavad, et renderdusajad võivad projekti lõpusirgele jõudes tõusta, eriti kui tegemist on 4K-ga.” ütleb Seth Josephson, Frame48 tegevprodutsent. Siin tuli appi Ultra-fast GPU render times ,mis vabastasid meeskonna ja nende arvutid, võimaldades neil oma loomingulisi ideid ja katsetusi lihvida.

“Oleme V-Ray´d kasutanud alates üliõpilasprojektide tegemisest kolledžis ja oleme sellega tõesti kasvanud,” mõtiskleb Teller. “Kõik projektid, mille oleme viimase kuue aasta jooksul teinud ja milles on CG element, renderdati V-Ray´ga.”

1359_collumpton_halloween_v86_4k.00_00_01_11.Still001_10.png
Frame48 © Warner Music Group

Tegelikult on V-Ray mõju näha juba esimestes kaadrites, kus V-Ray Furi kasutati noise map koostamiseks, see muutis muru paindesuunda, et visualiseerida puhuva tuule tunnet. Protsess osutus tõhusaks viisiks video üsna väikese osa raskete simulatsioonide vältimiseks.

Video You Make Me Feel Like It’s Halloween üks teistest veenvatest aspektidest on see, kui sujuvalt on see filmikaamera liigutustega kokku seotud, moodustades segu käsitsi animeeritud ja käeshoitavatest tehnikatest. “Meil on siin suurepärane seadistus VirtuCameraga, kus kõik meie CG-kunstnikud saavad oma Maya V-Ray kaameraid telefonist kiiresti juhtida, nagu nad filmiksid midagi kontoris,” ütleb Conner. “See võimaldas meil kiiresti jäädvustada stseeni jämedat katvust, seejärel liikuda järgmise võtte juurde, puhastades selle hiljem.”

1359_collumpton_halloween_v86_4k.00_02_57_15.Still074.00_06_15_00.Still076.png
Frame48 © Warner Music Group

Stuudiona, mis kasutab peamiselt Maya, 3ds Max ja Houdini tarkvarasid, kasutas Frame48 ära V-Ray tööriistu, mis võimaldasid neil erinevate tarkvarade vahel sujuvalt koostööd teha. Kasutades USD-sid ja Alembicu faile, sai meeskond tarkvarade vahel liikuda vaid mõne nupuvajutusega. See integratsioon osutus ülioluliseks kulminatsioonilise jada jaoks, kus meeskond kasutas simulatsioonide haldamiseks ja V-Rays tõhusaks renderdamiseks Powerhouse 3ds Maxi pistikprogrammi TyFlow.

Lõpptulemus on video, mis on rohkem kui Muse’i musikaalsuse vääriline. See on ka lihtsalt järjekordne (lõbus) peatus Frame48 kiiresti muutuvas ajakavas, kuna stuudio hakkab juba tegema koostööd teadlastega, et purustada revolutsiooniline uus tehnoloogia.

„Olla loominguline hääl ruumis, kus on oma mängus tipptasemel eksperte, on privileeg ja see annab projektile ainulaadse kaalu,” lisab Josephson. “Iga võimalus, et saame seda tüüpi klientidele toota ja kujundada, leiame alati aega, et seda kasutada.”


Artikkel on tõlgitud V-Ray blogist.
Originaal artikkel: https://www.chaos.com/blog/this-is-halloween-how-frame48-designed-a-muse-video-built-for-horror-fans

Seotud tarkvarad

Rohkem tarkvarasid