Bluebeam Revu kohandatud kiirklahvid

Bluebeam blogi admin
23 Aug 2022

Bluebeam Revul on mitmesuguseid sisseehitatud funktsioone, sealhulgas põhjalik markup tool palett. Saate joonistada elliptilisi kõveraid, jooni, polyline, ristkülikuid, tekstikaste, nooli, highlighte, mustreid, hulknurki ja nende kombinatsioone. Saate isegi salvestada kohandatud rühmitatud objekte Tool Chest vahekaardile, et neid hiljem kasutada.

Paljudel on markupid täpselt sellised, nagu neile meeldib ja nad on isegi täiendanud Tool Chest vahekaarti. Nad valdavad Bluebeam Revu märgistustööriistu, kuid mõned asjad tunduvad ikka paratamatult tülikamad kui vana hea pliiats ja paber.

Kas olete kunagi joonistanud objekti mitmeteistkümnendat korda ja lihtsalt soovinud, et teil oleks märgistuse jaoks mitu vaikeseadet, mida saaksite hõlpsalt vahetada?

Näiteks joonistan mina sageli callouti (vaikimisi kiirklahv: “q”), millel on punast värvi 12-punktiline font ilma jooneta tekstikasti ümber. Samuti joonistan sageli tekstikasti ümber siniseid calloute 20-punktilise fondi ja 1,0-punktilise reapaksusega. Mul on vaikimisi (default) callout punane, kuid ma kasutan sinist varianti nii sageli, et see võiks samamoodi olla minu vaikimisi callout.

Pikka aega muutsin iga (vaike) punase callouti ümber siniseks või kopeerisin sinise callouti, kus vaja. Seega pidin iga callouti jaoks kohandama joone värvi, teksti värvi, joone paksust ja fondi suurust. See tähendab, et pidin callout ümbertegemiseks vajutama kiirklahvi, klõpsama ja lohistama ning seejärel kasutama seitset klõpsu ja pisut tippimist. See on umbes üheksa korda aeglasem kui lihtsalt vaikevormingu (default formatting) kasutamine.

Vahekaardi Tool Chest kasutajad märkavad, et seal on vaikesektsioon nimega “My Tools”.

Kui avate  Tool Chest Panel (vaikimisi kiirklahv: “Alt + X”), näete ülaosas My Tools. My Tools on sageli kasutatavate tööriistade kogum, millele pääsete hõlpsalt juurde. Sellel on mõned erilised omadused, mida peaksite teadma:

  • My Tools tööriistadele määratakse kiireks juurdepääsuks automaatselt kiirklahvid
  • Kiirklahvid on numbrilised vastavalt tööriista asukohale My Tools loendis (kiirklahvi number kuvatakse tööriista ikooni paremas ülanurgas)
  • Tööriista positsiooni muutmiseks klõpsake ja lohistage, see muudab automaatselt ka sellega seotud kiirklahvi

Nüüd pöördume tagasi minu callouti muutmise probleemi juurde. Saan vaikimisi hoida oma kiirklahvi “q” punase variandina – siiani on kõik hästi. Seejärel saan teha sinise variandi oma maitse järgi, paremklõpsata sellel, hiirekursoriga “Add to Tool Chest” ja seejärel valida “My Tools”.

See asetab minu kohandatud markupi My Tools loendi lõppu. Klõpsake ja lohistage, et asetada see esimeseks ja kiirklahvide silte värskendatakse automaatselt. Nüüd saate selle märgistuse identse koopia paigutamiseks kasutada nuppu 1.

KA EHITAMISEL

Teid võib hämmastada tõsiasi, et märgistus tuuakse täpselt sellisena, nagu te selle salvestasite – täpselt sellisel kujul ja sama tekstiga, mis sellel oli salvestamise ajal. Seda nimetatakse joonistamisrežiimiks (Drawing Mode) ja see lisab uue märgistuse, mis on salvestatud märgistuse täpne koopia, nagu oleksite kopeerinud ja kleepinud algse märgistuse, selle asemel, et teha uus sarnast tüüpi. Kui salvestasite midagi, näiteks grupeeritud objekti või ettevõtte templi või logo, olete tõenäoliselt sellega rahul – palju õnne!

Minu puhul ei pea ma sisestama täpselt sama callouti, mille salvestasin. Soovin luua uusi calloute samade omadusetga. Seda saab teha paremklõpsates tööriistakomplektis My Tools märgistusel ja valides “Properties Mode”. Selle ikoon muutub ja kui klõpsate sellel uuesti paremklõpsates, saate lülituda tagasi joonistusrežiimi (Drawing Mode).

Nüüd, kui vajutate nuppu 1, saate joonistada uue märgistuse samade kohandatud omadustega (värv, font, rea paksus), mille salvestasite. Pange tähele, et Properties Mode pole saadaval templite(stamps), piltide ega rühmitatud märgistuste (grouped markups) jaoks.

Mõned viimased märkused Tool Chest kohandamise kohta:

– Salvestatud tööriistade järjestuse muutmiseks jaotises My Tools saate klõpsata ja lohistada. Pidage meeles, et see mõjutab teie kiirklahve.

– Saate muuta salvestatud märgistuste värvi, paremklõpsates ja valides “Change Colors”, kuid mitte siis, kui element on Properties Mode´i salvestatud. Saate lülitada salvestatud märgistuse Drawing Mode´i, muuta selle värvi ja seejärel lülitada tagasi Properties Mode´i.

Document layers´le paigutatud märgised säilitavad Tool Set´i lisamisel kihtide seose. Samuti saate Tool Set´i juba salvestatud märgistustele paremklõpsata ja määrata kihi. Kui need märgised asetatakse teisele PDF´ile, luuakse selle kiht uude PDF´i.

– Mõned kasutajad proovivad kohe salvestada rohkem kui üheksa märgistust My Tools komplekti ja on üllatunud, et Revu neid pidevalt nummerdab. Revu toetab jaotises My Tools kuni 99 kiirklahvi. Kiirklahvi “11” kasutamiseks vajutage kiiresti 11. Kui sisestate 11 liiga aeglaselt, registreeritakse see kaks korda kiirklahvina “1”.

– Kõigil Bluebeam Revu märgistustööriistadel (markup tools) on vaikeomadused. Tool Chest võimaldab salvestada ja korrastada enimkasutatud märgistustööriistu ja kohandusi kiireks taaskasutamiseks ning My Tools võimaldab seadistada numbrilisi kiirklahve, et pääseda juurde kõige sagedamini kasutatavatele tööriistadele. Loodan siiralt, et need kohandatud kiirklahvid on teie igapäevastes töövoogudes kasulikud.


Artikkel on tõlgitut.
Originaalartikkel: https://blog.bluebeam.com/custom-hot-keys-bluebeam-revu/
Originaalartikli autor: