Bluebeam Revu infrastruktuuri valdkonnale

Bluebeam blogi admin
20 Jaa 2021

Bluebeam Revu on osutunud hindamatuks tööriistaks ehitus maailmas. Tarkvaral on tohutult võimalusi ka inimeste jaoks, kes töötavad infrastruktuuriprojektides nagu teed, sillad ja muu transporditaristud.

Brian Hailey on olnud ehitusinsener alates 1998. aastast. Ta on paljude ehitus- ja insenertehnoloogiate, sealhulgas Revu ekspert.

Hailey on vaimustuses Revu tööriistadest, mida ehitusinsenerid ja projektimeeskonnad saavad kasutada. Eelkõige ütles Hailey, et Revu tuleb infrastruktuuri valdkonnas mängu juhtudel, kus CAD-i pole  vaja.

“On väga palju kordi, kui CAD on liiga võimekas,” ütles Hailey.

 

Revu töövood infrastruktuuri valdkonnas

Ehitusinsenerid saavad Revut kasutada paljude töövoogude jaoks:

  • Kogused
  • Dokumendi kavandamine ja läbivaatamine
  • Dokumendi säilitamine ja haldamine
  • Kvaliteedi kontroll
  • RFI-d
  • Esitlused

Veelgi enam, infrastruktuuriprojektide meeskonnad saavad kasutada Revu reaalajas töötamise tööriista Studio Sessions. Lisaks saavad nad objektil olles uusimaid jooniseid tarkvara dokumentide haldamise ja salvestamise tööriista Studio Projects abil .

Kohandatud kasutajaprofiilid

Hailey sõnul on Revu kohandatud kasutajaprofiilide seadistamine erinevate töövoogude jaoks suur põhjus, miks ehitusinsenerid peaksid seda rohkem kasutama.

Kohandatud profiili loomisel määrate standardid kommentaaride, sümbolite ja mõõtmiste tüüpidele – mida Revus nimetatakse ka märkustena – mida kavatsete töövoo käigus teatud joonistele lisada. “Kui ma tegelen näiteks kogustega, siis panen profiili paika ja mul on need tööriistad valmis,” ütles Hailey.

Kui määrate kohandatud profiilid ja teil on meeskondade jaoks erinevad töövoogude jaoks tavalised märkimistööriistad, muutub suhtlus ja aruandlus sujuvamaks ja tõhusamaks.

Brian Hailey demonstrates how civil engineers and project teams can use Revu.“Standardite seadistamine on suur võit” ütles Hailey. “See säästab aega. Ja see annab parema ülevaate projektist. Nii et kui näen näiteks rohelist joont, siis tean, et roheline joon on sanitaarkanalisatsioon. ”

 

Nipid Revu kasutamisel infrastruktuuri valdkonnas

Kasutage Revu märgistamise vahendeid ehitusliikluse järjestamisekes, lavastamiseks, erosioonitõrje plaanide ja sademevee plaanide tegemiseks.

“Ma teen erosioonitõrje plaani,” ütles Hailey. “Mul on sisselaske kaitse. Käin läbi ja koostan sisselaske kaitse märkuse; Ma lähen panen selle kõigile erinevatele sisselaske avadele. Kui palju mul neid on? See on märkuste loendis. Vajadusel saan selle linkida Exceli failiga, hankida kogused ja määrata kulud. ”

Enne projekti esitamist linnavalitsusele paluge meeskonnaliikmetel töö Studio Sessions üle vaadata, sest see aitab linnavalistusest tulevaid kommentaare vähendada.

“Ma koostan seansi, laadin üles oma failid ja ütlen:” Hei John, Hei Sally, mul on vaja, et te need üle vaataksite, “ütles Hailey. “Ja nad saavad faili korraga üle vaadata. Siis, kui nad on lõpetatud, näen kõiki nende kommentaare ja võin öelda: “Oh jah, ma unustasin selle.” Või teate, “see pole eesmärk. Võib-olla pean seda natuke paremini selgitama. ”Ja enne kui linnale esitan, saan ülevaate, et saaksin nendelt vähem kommentaare.”

Kasutage Revu, kui CAD on liiga võimas.

“Kui ma teen vihmavee kava ja pean märkima kuivenduspinna, siis milleks mul selleks CAD-i vaja?” Küsis Hailey. “Kui ma tegelen HEC-RAS-iga ja olen oma ristlõiked kätte saanud ei vaja ma ristlõikude tegemiseks CAD-i. Ma saan lihtsalt Revu abil välja selgitada millised on ristlõiked, kui ma need HEC-RAS-i lisan. ”

Kasuta CAD-pistikprogrammi(pluginat), et eksportida 2D- ja 3D-vormingus PDF-faile .

“Mul on tee, millel on palju tehnovõrkusid ja proovin teele uut torustiku paigutada,” ütles Hailey. “Ma tahan, et saaksin näha uut torustiku kontekstis koos teistega ja teha seda lihtsalt 2D-plaanis. See pole piisavalt hea, sest mis on sügavused? 3D-vormingus PDF-faili puhul võin selle tegelikult võtta ja vaadata seda erinevatest suundadest ning öelda: “jah, me oleme horisontaalselt lähedal, kuid teised tehnovõrkud on sellest 12 jalga allpool”  nii et meil pole tõesti konflikti. ”

Kasutage objektil Revut sülearvutis või iPadis.

“Kes tahab vihmaga plaanirull käes käia? Teil on iPad; teil on tahvelarvuti; võta see kaasa, ”ütles Hailey. “Teine tore asi selle juures on see, et kui kasutate Studio Projects, on teil alati uusim projekti versioon.”

 


Originaal tekst on võetud Bluebeam blogist