Kinnisvara turundusmaterjalide loomine Enscape abil

Enscape blogi Terje Korberg
31 2021

Näitame teile kuidas loodi Brasiilias Curitibas asuva kortermaja arhitektuurilised turundusmaterjalid. Näitame kuidas kasutati Enscape reaalajas renderdamise tööriista, et aidata disainiideid testida ning näidata arhitektile ja töövõtjale erinevaid fassaadi- ja materjalivalikuid ning kuidas luua kauneid renderdusi.

Turundusmaterjalide looja on Pablo Correa, kes on kvalifitseeritud arhitekt ja 3D-kunstnik. Pablo töötab 3D-renderduste, arhitektuuriliste esitlustega ja õpetab teistele arhitektidele Sketchup ja Enscape kasutamist renderdusteks.

Ta on ka varem kirjutanud Enscape blogisse teemadel how to create realistic renderings ja simple ways to improve your renders.

 

Mudeli ettevalmistamine reaalajas renderdamise abil

Selle projekti alguses lepiti töövõtjaga kokku, et Pablo loob projekti sise- ja välisrenderdused, mis aitaksid hoonet kunstlikult täiendada.

Pablo White Mode

Projekti algusest olid mõned fassaadidetailid alles väljatöötamisel ja korterite siseruumides olid ainult planeeringud. Seetõttu oli mudeli renderdamisel vaja muude detailide juurde valida ka materjalid, mööbel ja kaunistused, et teha ilusaid pilte, mis meelitaks tulevasi ostjaid. Selleks oli vaja luua palju testpilte ja seega oli Enscape’i renderdamiskiirus selle protsessi jaoks ideaalne.

Pärast paari koosolekut alustastati täiendamist. AutoCAD plaanid teisendati SketchUp abil 3D-ks. Selles esialgses modelleerimispunktis oli ehituselementide arv üsna suur ja kihtide korraldus oli hädavajalik. Jaotati hoone 3D-ehitus elemendid konstruktiivsete elementide abil nagu plaadid, talad, sambad, raamid jne. Sisustuselemendid klassifitseeriti mööbli, kaunistuse, taimestiku, valgustuse jms järgi.

Selles tööetapis tehti valge režiimis renderdusi, et saaks töövõtjale näidata, kuidas protsess kulgeb. Samuti hakati uurima looduslikku valgustust ja selle kohandumist, päikese suunda, varje ja muid üksikasju.

 

Ideede kiireks testimiseks kasutati reaalajas renderdamist

Paulo Facade Material Study

Selle projekti jaoks oli Enscape renderdamiskiirus põhiline, aidates arhitektil ja töövõtjal otsustada, milliseid materjale ja ehituselemente kasutada.

Varem, kui nad ei kasutanud reaalajas renderdajat, kulus renderduste loomiseks palju aega. Ei olnud produktiivne luua hoone fassaadist palju versioone, näiteks erinevate materjalivalikutega. Kuid Enscape puhul sellist probleemi pole ja seega on neil nüüd võimalus disainiideid kiiresti testida ja kõiki versioone visualiseerida. See tähendab, et Pablo ülesanne selle konkreetse projekti jaoks ei olnud mitte ainult renderduste loomine, vaid ta oli ka osa disainiprotsessist.

 

 

 

Realistliku renderduse loomine

Välistest piltidest rääkides analüüsime mõningaid punkte, mis muutsid need esteetiliselt huvitavaks ja kommertslikuks.

Color lights for warmth Pablo-1

3D naabruskond on tegelikkusele lähedal

3D-keskkonna ehitamine, mis on sarnane (või täpselt samasugune) kohaga, kus see asub, tugevdab tulevase hoone suhet oma asukohaga. Selles mõttes on oluline jälgida ja paigutada piirkonnale iseloomulikke elemente.

Ümbruskonna jaoks kasutati mitmeid Enscape kogus olevaid objekte, näiteks maju ja puid .

Hubane valgustus

Tulede värvitemperatuuril on tohutu jõud meie alateadvuse üle. Mõeldi kuidas saaks luua öise pildi, mis tekitab kodu soojust? Korterite ja kohtumispaikades nagu saal, mida näete esimesel korruse,l valgustamiseks kasutati soojasid tulesid. Lõpptulemus oli väga huvitav ja väga hästi tasakaalustatud öösinise taevaga.

 

Kaunite interjööride loomine

Nagu varem mainitud, olid interjöörid ainult paigutusega määratud, mis nõudis mööbli lisamist ja materjalide ning värvide valimist. Saali jaoks (mis on Brasiilia korterite üldine omadus, kus elanikud saavad käia suuremaid koosviibimisi korraldamas) esitasitati tänu Enscape-ile mitu alternatiivi, parima kujundustulemuse saavutamiseks:

Salao de festas social hall

 

Korterite jaoks oli peamine eesmärk luua hubased ja kaasaegsed ruumid, mis rõõmustavad ja tekitavad koduse meeleolu. Selleks püüdis sisekompositsioon värve, tekstuure ja esemeid omavahel harmooniliselt ühendada. Näiteks elutuppa lisati elemendid, et aidata ostjatel ette kujutada, kuidas nad elavad oma potentsiaalses uues kodus. Pildile lisasati objektid, mis esindasid pärastlõunast kohvi joomist koos perega – mis on Brasiilias üsna tüüpiline.

Pablo Correa Interior Design

 

Nende renderduste oluline element oli ka loodusliku valgustuse kasutamine. Et veelgi rohkem „hubase kodu” tunnet stseenidesse tuua. Enscape suudab näidata kellaaega ja geograafilist asukohta arvestades renderdustest reaalset valgustust. Lisateave kellaaja ja geograafilise asukoha määramise kohta.

Rõdu- ja terrassipiltidel oli mõte näidata, kui avarad nad on ja kui mõnus võib olla seal aega veeta.

 

Magamistoa stseenide jaoks valiti looduslik õhtune valgus.

 

 

Põrandaplaanide loomine Enscape abil

Selle projekti turundusmaterjalide ettevalmistamise kolmas etapp oli renderdatud põrandaplaanide loomine. Enscape-is renderdatud plaanide koostamisel on eeliseks see, et saab ära kasutada kõike, mis on SketchUp-is juba loodud. See tekitas äärmiselt huvitava fakti: renderdatud põrandaplaanid vastavad täpselt perspektiivvaadetele.

Töövõtja sõnul aitas see klientidel plaanide ja piltide kõrvuti asetamisel ruumilist asukohta paremini mõista.

Floor plan two Floor plan created by Pablo

 

 

Kokkuvõte

Selle projekti jaoks tehti Enscape abil 22 lõplikku fotorealistlikku renderdust, arvestamata testpilte. Pärast töö lõpetamist võib tarkvara kasutamise kohta välja tuua mõned punktid:

  • Mitme testpildi loomise kiirus võimaldas töövõtjal ja arhitektidel teha paremaid valikuid materjalide, värvide ning mööbli osas.
  • Enscape kogus olid peaaegu kõik hoone ümbruse loomiseks vajalikud elemendid, näiteks majad ja puud.
  • Võimalus luua renderdatud plaanid otse Enscape-is lõi veelgi suurema kvaliteedi ja seose 3D-piltidega, kuna need kasutavad sama 3D-modelleerimist.
  • Enscape osutub kommertsesitluste esitamise kvaliteedi osas äärmiselt võimsaks tarkvaraks.

Projekti tiim:
Ehitus ja müük: Vinci Empreendimentos
Arhitektuur: Rafael Haliski
Sisekontseptsioonid: Pablo Correa, Rafaela Gossner, Rafael Haliski, Luis Peralta
Renderdused: Pablo Correa, Rafaela Gossner – Render Eficaz


Lisaks saab Enscape abil luua kiiresti videoid ja virtuaal reaalsust.