Spacemaker - Analüüsid, mida võite usaldada

Spacemaker blogi admin
20 Okt 2022

Spacemaker analüüsi ülevaade

Spacemakeri analüüsid võimaldavad teil varajases staadiumis täpselt testida ja mõista oma ideid, planeerides üksikasjalikumalt kui kunagi varem, eriti mis puudutab ehitatavust, elamiskõlblikkust ja vastavust nõuetele. Neid on kiire ja lihtne kasutada, mis tähendab, et te ei vaja analüüsi tegemiseks põhjalikke tehnilisi teadmisi.

Sellest artiklist leiate ülevaate Spacemakeris saadaolevatest analüüsidest ning lingid vajalikele dokumentidele ja artiklitele.

 

Tutvuge Spacemaker analüüsidega

Lisainfo saamiseks valige allolevast valikust:

Area analysis

Arvutab kiiresti välja erinevad piirkonnamõõdikud, mis on teie ala jaoks asjakohased. Mõõdikud erinevad olenevalt ala asukohast, et tagada asjakohaste tingimuste ja arvutusmeetodite kasutamine. Arvutusparameetreid kohandades saate saadud väärtusi oluliselt kontrollida.

Building analysis

Spacemaker pakub hoone analüüsi, mis arvutab kiiresti välja erinevad mõõdikud, mis on seotud teie alal asuvate hoonetega. Siia kuuluvad: hoonete arv, keskmine korruste arv, kõigi fassaadide kogupindala, kogumaht, välisnurkade arv, keskmine hoone kõrgus ja hoone maksimaalne kõrgus.

Daylight analysis (Obstruction angle)

Kasutades Spacemakeri päevavalguse analüüsi, saate ülevaate päevavalguse toimivusest oma alal. Spacemakeril on päevavalguse kvaliteedi hindamiseks kaks analüüsi: takistusnurk ja vertikaalse taeva komponent.


Rohkem informatsiooni

Takistusnurk (Obstruction angle) on geomeetriline mõõt päevavalguse potentsiaali näitamiseks. See mõõdab takistusi, näiteks ümbritsevaid hooneid või maastikku, ja arvutab takistuse nurga.

Takistusnurga analüüs kasutab järgmisi meetodeid:

  • BRE (Building Research Establishment) guidelines
  • OptiX™ Ray Tracing Engine by NVIDIA
Daylight analysis (Vertical sky component)

Kasutades Spacemakeri päevavalguse analüüsi, saate ülevaate päevavalguse toimivusest oma alal. Spacemakeril on päevavalguse kvaliteedi hindamiseks kaks analüüsi: takistusnurk ja vertikaalse taeva komponent.


Rohkem informatsiooni

Analüüs kasutab järgmisi meetodeid:

  • BRE (Building Research Establishment) guidelines
  • CIE overcast Sky for 21 September at 12:00pm, International Commission on Illumination
  • OptiX™ Ray Tracing Engine by NVIDIA (technology)
  • Academic paper: Daylight prediction based on the VSC – DF relation study from Lund University

Vajalikud lingid

Microclimate analysis

Mikrokliima analüüs annab võimaluse kiiresti, lihtsalt ja täpselt hinnata välisruumide soojusmugavust. See ühendab päikese-, tuule- ja päevavalguse analüüsid ajalooliste ilmaandmetega, et luua teie alal põhjalik mikrokliimakaart.


Rohkem informatsiooni

Selle “tunnetusliku” temperatuuri esitamiseks kasutatakse analüüsis universaalset termilise kliimaindeksit (UTCI), mis on kõige sagedamini kasutatav soojusmugavuse mõõdik ja mida peetakse laialdaselt nii täpseks kui ka arvestatavaks näitajaks. Ilmaandmed, mis saadakse Copernicuse kliimamuutuste teenuse ERA5 andmekogumist, sisaldavad teavet kiirguse, pilvkatte ja tuulte kohta.


Vajalikud lingid

Noise analysis

Müraanalüüs on võimas tööriist otsustajatele keskkonnamüraga seotud probleemide lahendamiseks.


Rohkem informatsiooni

Müraanalüüs töötati välja ja testiti Sweco sisendiga. Spacemakeri müraanalüüs on välja töötatud Euroopa ühiste müra hindamismeetodite (CNOSSOS-EU) alusel. Selle meetodi on välja töötanud Euroopa Komisjon. See põhines ka ISO 17534-4 esialgsel versioonil. Kuigi veel arendusjärgus, ISO 17534-4 standard sisaldab veel väljatöötamisel sarnaselt ISO 17534-3.


Vajalikud lingid

Outdoor Area analysis

Spacemakeri välialade analüüs võib anda ülevaate välisruumide kvaliteedist. See annab ülevaate väliala suurusest, müratingimustest, maastiku kallakust, päikesetingimustest ja ruumilisuse normist.

Solar panel analysis

Päikesepaneelide analüüs hindab koha potentsiaali päikesepaneelide elektritootmiseks, pakkudes mitut väljundit vaid mõne lihtsa sisendiga. Mudel on valideeritud selliste tööriistade suhtes nagu PVWatts ja PVGIS, võttes samal ajal arvesse ka olemasolevate, ümbritsevate ja pakutavate hoonete varju.


Rohkem informatsiooni

Photovoltaic analysis kasutab päikeseanalüüsi alusena, arvutades päikesekaardile 1m x 1m ruudustikuga kõigi kohapealsete katuste info, iga tunni kohta aastas. Päikesekiirguse andmed tuuakse Copernicuse andmebaasist, skaleerides otsese päikesekiirguse langemisnurga jaoks, mis on arvutatud kasutaja sisestatud paneeli nurga ja tunnise päikesenurga abil, samuti skaleerib hajutatud päikesekiirgust, kasutades Sandia Simple Sky Diffuse mudelit. Analüüsil on kolm väljundit: kWh/m2/aastas, kWh/katus/aastas ja kW/katus.


Vajalikud lingid

Sun analysis

Spacemakeril on kaks peamist otsese päikese analüüsi tüüpi: päikesetundide analüüsid hoonete fassaadidel ja päikesetundide analüüsid maapinnal. Kasutajad saavad oma õpingute jaoks päikesetunni jaoks määrata kindlad kuupäevad. Analüüsis võetakse arvesse ala ümbritsevate hoonete ja/või maastiku põhjustatud varjutust, et hinnata, kui palju päikesepaistet objekt saab.

View analysis

Spacemaker pakub kahte tüüpi vaateanalüüsi: kauguse vaatamine ja vaade alani. Vaatekauguse analüüs mõõdab avarust fassaadide punktide ümber, andes ülevaate sellest, kui kaugel on vaade. Vaade piirkonnale näitab, kas hoone fassaadil asuv vaatleja näeb huvipakkuvat ala (nt maamärki või jõge).

Wind analysis

Võimas tööriist teie ala varase faasi hindamiseks erinevate tuulte põhjustatud mõjude suhtes. Tuuleanalüüs töötati välja, võttes arvesse London wind guidelines kvaliteedinõudeid. Need juhised valiti kõrgetasemeliste tehniliste üksikasjade tõttu, mis on olulised varajase faasi tuulemugavuse hindamiseks linnapiirkondades, mis on kooskõlas asjakohase akadeemilise kirjandusega. Usaldusväärsuse tagamiseks on analüüsi võrreldud mitmete insenerikonsultatsioonifirmade ja ka akadeemiliste võrdlusalustega.


Rohkem informatsiooni

Spacemaker’s Wind Analysis kasutab järgmisi meetodeid ja allikaid:

  • 3D computational fluid dynamics (CFD)
  • OpenFOAM
  • Steady-state RANS
  • k-Epsilon turbulence model
  • Global Wind Atlas and ERA5 (for wind roses)