SkechUp 2020 uuendused

SketchUp blogi Terje Korberg
10 Vee 2020

Trimble jälgis 2019 aasta jooksul SketchUp foorumite kommentaare ja arutas erinevate SketchUp kasutajatega, selleks et teha tarkvaras just need uuendused ja muudatud, mida soovivad kasutajad.

Pärast mitmeid töötunde on soovitud uuendused saadaval (enne uue versiooni allalaadimist on soovitatav vana SketchUp kustutada).

Mõned olulisemad uuendused:

  • Objekti nähtavuse sisse- ja väljalülitamine Outliner´is ning nähtamatute objektide mugavam haldamine
  • Objekti liigutamine haaratsitega (Grips)
  • Mudeliakna sätete lisavalikud
  • Täiustatud 2D joonistusprotsess

Objekti nähtavuse sisse- ja väljalülitamine Outliner´is ning nähtamatute objektide mugavam haldamine

scetchUp-2020 uuendused

Projekti peamine tööriist on Outliner. Selle tööriista akna abil näeme ja haldame 3D-projekti elemente. Selleks et, peita elementplokke ei pea enam kihtide alla objektirühmi looma.

Vaata lähemalt videost

Samuti uuendati rippmenüüd ja lahutati objektide ning geomeetria peitmine. Näiteks soovite redigeerida peidetud servi maastikul, kuid soovite siiski peita läheduses asuvaid objekte nagu puud, põõsad või hoone. Nüüd on see võimalik!

Vaata lähemalt videost

Objekti liigutamine haaratsitega (Grips)

SketchUpObjekti saab liigutada, valides tööriista “move” .Nüüdsest ei märgista hiirekursor mitte ainult punkte geomeetril endal, vaid osutab ka kujuteldavale piiravale mahule. Kui märgite keskpunktid või geomeetriaga varjatud punktid, muutub objekti geomeetria ülekande ajal läbipaistvaks. Need funktsioonid töötavad käskudega “Move” ja “Rotate”.

Vaata lähemalt videost

Mudeliakna sätete lisavalikud

SketchUp 2020 layOut

LayOut tuvastab SketchUp Pro 3D mudeli kohta palju rohkem üksikasju. Nüüdsest saate hõlpsalt muuta 3D-mudeli stiili ja 2D-dokumendi kaameranurka. Kui olete vajalikud seaded teinud, saate nende salvestamiseks lukustada.

Need osad, millele muudatused omistatakse LayOut´is, tõstetakse automaatselt tumehalli värviga esile. Kui otsustate, et soovite lähtestada SketchUp 3D projekti kasti algseadetele, saate need taastada, valides “Reset all”.

Täiustatud 2D joonistusprotsess

SketchUp layout 2D ja 3D

Viige LayOut dokumendid järgmisele levelile kasutades erinevaid mudeleid ja vaateid. Kui teil on üks SketchUp mudel, mis eksisteerib mitmes vaates siis nüüd saate ühendada ühe neist vaatepordidest teise SketchUp mudeliga. Varem pidi selleke vaateakna kustutama, sisestama uue SKP mudeli ja lähtestama kõik skaala sätted ja vaateakna suuruse.

Lisaks on teil võimalus objektid nähtavaust muuta otse oma LayOut dokumendis. See tähendab, et te ei pea looma LayOut-failide jaoks täiendavaid stseene ning see säästab palju aega edasi-tagasi liikumiselt LayOut ja SketchUp vahel.

Vaata lähemalt videost


Tarkvarast lähemalt saate lugeda siit: SketchUp

Rohkem uuenduste kohta saate lugeda siit: SketchUp blogi