Forma ja Reviti koostöö

AEC Collection blogi Forma blogi Revit blogi Aruc
08 Jaa 2024

Kuidas viia Forma andmeid Revitisse ja värskendada Forma projekti Reviti muudatustega

Kujutage ette, et olete teinud uskumatu kujunduse. Nüüd soovite BIM üksikasju täiendada ja oma ideekavandi Reviti maailma saata. Kui teete Revitis mõned äkilised muudatused, saate need värskendused Formale tagasi saata. Tore, eks?

Forma pakub fantastilist funktsiooni neile, kes soovivad oma idee järgmisele tasemele tõsta. Reviti värskendatud lisandmooduliga saate Formas projekti muuta Reviti projektiks. Ja kui teete täiendavaid värskendusi, saate need hõlpsalt Formale tagasi saata, et neid rohkem analüüsida.

Peamised funktsioonid

Lisandmoodul(add-in) pakub andmete sünkroonimiseks kahte erinevat suunda:

  1. Forma to Revit Transfer: ‘Send to Revit’ funktsioon liigutab Forma projekti. Te saate Revitisse laadida Formast geomeetrilise sisu. Hetkel saate Revitile Forma projekti saata ainult ühe korra. Hilisemaid Formas tehtud muudatusi ei värskendata Revitis automaatselt, välja arvatud juhul, kui alustate uut Reviti projekti.
  2. Revit to Forma Updates: ‘Update a proposal’ funktsioon Formas on Revitis redigeeritud sisuga, täiustades teie kujundust koduvalt. Saate projekti mitu korda värskendada.

Alustamine

  1. Kasutage lisandmoodulit! Kas teil on Reviti versioon 2022.1, 2023 või 2024? Laadige alla Forma Add-In for Revit Autodeski poest või minge lihtsalt Formasse, avage külgribal menüü Extensions ja laadige alla Revit add-in. Järgige juhiseid ja oletegi teel.
  2. Looge ühendus: Formas valige oma projekt ja klõpsake huvipakkuval ettepanekul kolme punkti menüüs ‘Send to Revit’. Kas olete mõelnud nende kahe vahel edasi-tagasi liikumisele? Kopeerige (Duplicate) oma Forma kujundus ja saatke see kaksik Revitile.
  3. Reviti tervituspidu: käivitage Revit, looge uus projekt ja klõpsake vahekaardil Massing and Site nuppu ‘Load Proposal’. Valige oma valikud ja ongi olemas! Teie Forma meistriteos on nüüd Revitis, mis on täis seinu, topograafiat, katusi, tasapindu ja palju muud.
  4. Reviti kingitus Formale: kui muudate, kustutate või lisate Reviti projekti elemente, on teil mitu võimalust oma ettepanekut Formas värskendada. Klõpsake vahekaardi Massing and Site all nuppu ‘Update Proposal’ ja värskendage Forma URLi (F5).

Kohesed teisendused

Siin on ülevaade sellest, kuidas Forma erinevaid elemente praegu Revitis tõlgitakse:

  • Põhihooned ja kõrvalhooned muudetakse seinteks, põrandateks ja katusteks.
  • 3D Sketch Buildings teisendatakse massiperekondadeks koos massikorrustega.
  • Taimestik, kontekstihooned, ShapeDiveri elemendid ja kõik muu geomeetria muutuvad üldisteks mudeliteks (Direct Shape).
  • Parkimine muudetakse parkimisperedeks.
  • Maastik teisendatakse rakenduses Revit 2024 toposolideks (varasemates versioonides toposurface).

Täiustatud stsenaariumid

  • Forma projekti teisaldamisel Revitisse näitab Forma: “I got the map!”! Forma geograafilise asukoha seaded asendavad kõik Revitis olemasolevad asukohakonfiguratsioonid. Forma kasutab saidi UTMi koordinaatide süsteemi, mis joondub Reviti projekti baaspunktiga, tagades täpse vaste
  • Olemasolevate geograafilise viitega süsteemide ülekirjutamise vältimiseks Revitis viige oma Forma ettepanek uude projekti ja linkige olemasolevale saidile.
  • Forma ei toeta Revit Design Options võimalust. Enne Forma ettepaneku laadimist nõustuge esmase valikuga.
  • Enne Forma ettepaneku värskendamist hoidke asjad Revitis lihtsad. Detailide lisamine võib Formas töötamise ajal asju aeglustada. Looge spetsiaalne vaade ja rakendage vaate graphic overrides, et hoida detailide tase minimaalselt vajalik (nt välistage piirded, sisemööbel, seadmed jne).

Teadaolevad piirangud

Integreerimine tekitab sageli väljakutseid ja Autodesk töötab selle täiustamise nimel hoolega. Läbipaistvuse tagamiseks tahavad nad rõhutada mitmeid praegu tähelepanu all olevaid piiranguid:

  • Teatud 3D Sketchi elementide kokkusobimatus FormIt Converteriga.
  • Korduv laadimine Formast Revitisse ei toimi.
  • Revitist Formasse imporditud võrguvärskendused pakuvad piiratud muutmist.
  • Lingitud Reviti andmeid ei värskendata Formas.
  • TestFiti parking elemendid ei ole veel ülekantavad.

Tulevikku vaadates

Alates 2023. aasta novembrist on Forma-Reviti integratsioonis valmis mitmed täiustused, sealhulgas korruseplaanide ja piirangute täiustatud tugi ning täiendavad BIM-elemendid. Autodesk on keskendunud olemasolevate võimaluste laiendamisele, et funktisoonide kasutamine oleks paindlikum.

Võta osa!

Forma ja Reviti ühendamine on disainerite jaoks murranguline töövoog. See integratsioon mitte ainult ei lihtsusta töövooge, vaid avab ka teadliku disaini ja analüüsi võimaluste maailma. Kas soovite rohkem teada saada? Liituge Forma’s Community Forumiga, kus saate Autodeski ühendust võtta ja olla osa kasutajate kogukonnast, kes vahetavad ideid ja aitavad kujundada Forma tulevikku!

Proovige Autodesk Format 30-päeva tasuta!

Forma on ka osa Autodesk AEC Collectionist, ehk kui teil on litsents olemas siis saate Format kasutada kohe: https://app.autodeskforma.com/workspaces


Artikkel on tõlgitud Autodeski lehelt.

Artikli autor Cesar Escalante

Originaalartikkel: https://blogs.autodesk.com/forma/2023/11/07/forma-meets-revit/