CGS Labs Civil Solutions 2024.1 uuendused

CGS Labs blogi Aruc
30 Nov 2023

CGS Labs BIM taristute projekteerimise lahendused 2024.1

CGS Labs Civil Solutions:

  • Autosign -spetsiaalne plugin liiklusmärkide ja teemärgistuste disainiks/projekteerimiseks
  • Autopath – plugin sõiduki trajektoorianalüüsiks

Autopath 2024.1

Easy Drive Aligned 

Easy Drive meetod pakub nüüd analüüsi lähtepunkti määratlemiseks kahte võimalust. Lisaks olemasolevale Easy Drive meetodile on kasutusele võetud uue Easy Drive Aligned lähenemine. Selle uue meetodi abil saavad kasutajad interaktiivselt määrata sõiduki suuna ja sisestuspunkti enne analüüsitee määratlemist, järgides samu samme nagu tavalise Easy Drive’i meetodiga.

Corner Align analysis

Corner Align on uus interaktiivne funktsioon trajektooritee analüüsi kiireks ja lihtsaks loomiseks. Kasutaja valib esmalt sõiduki ja seejärel määrab sõiduki esialgse ja lõpliku suuna otse joonisele. Tööriist genereerib nende kahe sisendi põhjal analüüsi. Joonistatud nurk tähistab väikseimat nurka valitud sõiduki jaoks ette nähtud suundade vahel.

Horisontaalne ja vertikaalne analüüs koos nihkevalikuga

Kui käivitate “horizontal” või “vertical” analüüsikäsu, saate nüüd dialoogiboksis määrata nihke väärtuse. Nihet saab horisontaalanalüüsi korral rakendada tee paremale (positiivne nihke väärtus) või vasakule poolele (negatiivne väärtus). Vertikaalses analüüsis tähendab positiivne väärtus nihet ülespoole, negatiivne aga allapoole nihet.

Selle lisafunktsiooni peamine eelis ilmneb juhtudel, kui soovite jälgida tee keskpunkti või serva tähistavat polüliini. Varem oli vaja seda polüliini käsitsi reguleerida, mis lisas protsessile täiendava sammu. Endiselt on kasutajal ka võimalus teha hilisemaid nihkemuudatusi.

Analüüsi eksportimine

Uus trajektooritee aruande funktsioon võimaldab kasutajatel eksportida analüüsi plokki ja asetada analüüsiplokk ükskõik kuhu joonisel. Analüüsiplokki saab eksportida ka välisesse DWG-faili, PDFi või teistesse vormingutesse.

Eksporditud plokk sisaldab kõiki analüüsi tegemisel ja/või 2D- ja 3D-animatsiooni loomisel loodud üksused ning sisaldab kõiki analüüsi vaatamisvalikute seadete muudatusi (muudetud värvid, linotypes, kihid, näidatud üksused…). Oluline on meeles pidada, et see plokk on olemasoleva analüüsi koopia. Olemasolev analüüs jääb endiselt joonisele ja seda saab vastavalt soovile muuta.

Muudetud analüüsi põhjal saab luua mitu plokki, et uurida parimaid võimalikke valikuid ja hoida nende info alati saadaval.

Uued sõidukite valikud

Poola 2022 riiklik sõidukite kogu

 

Autosign 2024.1

Liiklusmärkide ja teemärgiste aruanne

AUTOSIGNi aruandel on uus funktsioon, mis võimaldab rühmitada AUTOSIGNi üksusi (nt liiklusmärgid ja teemärgised) paigutustesse, mis mahuvad A4 formaadis paberile. See muudab aruande printimise või aruande PDF-failide loomise lihtsamaks.

Liiklusmärkide ja teemärgiste kogu

Uued kogud on nüüd saadaval või neid on värskendatud:
• Horvaatia liiklusmärkide ja teemärgiste kogu
• Tšehhi liiklusmärkide ja teemärgiste kogu
• Tšehhi raudtee signaalide kogu