5 kasulikku õpetust, kuidas ühendada InfraWorks Revitiga

AEC Collection blogi InfraWorks blogi Revit blogi Martin Saarnak
03 Juu 2020
Revit & InfraWorks InfraWorksi ja Reviti ühendamiseks on mitmeid mooduseid. Kogusime kokku 5 kasulikku õpetust, kuidas ühendada InfraWorks Revitiga. Õpetuste hulgast leiate, kuidas viia mudelid InfraWorksist Revitisse ja vastupidi. Ning jagame õpetusti ühendamis võimalustest, et töö sujuks kiiremalt ja mugavamalt.

 

5 kasulikku õpetust, kuidas ühendada InfraWorks Revitiga

Tähelepanek!

  • InfraWorksi mudelite importimiseks Revitisse peab teil olema installitud Autodesk Revit 2016 või uuem versioon
  • Selle töö jaoks peate kasutama Autodesk InfraWorks ja Autodesk Revit vastavaid versioone. Näiteks peavad Autodesk Revit 2020.1 kasutajad kasutama Autodesk InfraWorks 2020.1 ja installima ka Autodesk Revit InfraWorks Updateri uusima versiooni.

 

1. Kuidas silla ja tunneli mudel viia InfraWorksist Revitisse vaata siit ->

Soovitus: Kui kasutada Autodesk Revit InfraWorks Updater plug-in’i, saab InfraWorksis tehtavad silla ja tunneli uuendused kajastada otse Revitis, ilma, et peaks tegema tüütuid vahe eksporte.

 

2. Kuidas terve mudel eksportida InfraWorksist Revitisse vaata siit ->

Tähelepanek: Eksportida saab kogu mudeli korraga või ainult soovitud ala. Ala sisse jäävaid objekte on võimalik ekspordi faili kaasata või siis mitte kaasata läbi nähtavuse lüliti, mis on vastavalt soovile kas sisse või välja lülitatud. 

 

3. Kuidas siduda Reviti mudel InfraWorksi koordinaatsüsteemiga vaata siit ->

Soovitus: Kui Revitis ei soovita mudeldada nii suurte arvväärtustega koordinaatsüsteemis nagu nt Eestis on (Est97), tasuks siiski määratleda laius- ja pikkusväärtused, siduda mõni konkreetne punkt Reviti mudelis mõne kindla punktiga (täisarvuline koordinaat X,Y,Z,  ära tuntava objekti nurk vms) ning seejärel, kui mudelit imporditakse InfraWorksi, siduda kindelpunkt geomeetria positsioneerimiseks. 

 

4. Kuidas teha vajalikud ettevalmistused Revitis, et saaksid jätkata InfarWorksi ja Reviti koostööd vaata siit ->

Soovitus: edukaks importimiseks ja sellele järgnevaks töövooks on oluline tagada ruumiliste objektide paiknemine ja 3D vaadete sätted mõlemas programmis samadel alustel. 

 

5. Kuidas importida Reviti mudel InfraWorksi vaata siit ->

Tähelepanek: InfraWorksis on andmete sisse toomise nupu all eraldiseisev rida Autodesk Revit. Importimise metoodika ei erine muude andmete sisse toomisel InfraWorksi, kuid tasub meeles pidada, et Reviti andmete importimisel InfraWorksi peab olema internetiühendus ja Autodeski konto, kuna andmeid liigutatakse läbi Autodeski serveri.  

 


Siit videost näete, kuidas Revitit on laiendatud tsiviilkonstruktsioonide töövoogude paremaks toetamiseks Autodesk InfraWorksi abil.