10 küsimust, mida vastata enne AutoCADi uuendamist

AEC Collection blogi AutoCAD blogi PDM Collection blogi Aruc
20 Sep 2023

Autodesk annab reeglina igal aastal välja uue AutoCADi versiooni, mitmetele tarkvaradele ühtlasi ka  vahepealseid värskendusi, ‘update’ pakette.

Autodesk tarkvara uue versiooni paigaldamine, installeerimine on lihtne. Keerulisem küsimus on, kuidas CAD tarkvarahaldurina oma ettevõttes AutoCAD edukalt uuele versioonile üle viia?

Donnie Gladfelter, CAD-juht, kogemuse kohaselt on tarkvarauuendused enamasti ebaõnnestunud ühel kahest põhjusest. Uuendused paigaldati töökohtadele ilma juurutusplaanita ja/või projektiplaanis ei tuvastatud, mis on ettevõtte spetsiifilised vajadused.

AutoCAD protsessi hindamise aluseks on teie ettevõtte ainulaadseks muutmise tuvastamine. Kui soovite oma ettevõttes AutoCADi protsesside hindamise kohta lisateavet, vaadake neljaosalist seeriat sellel teemal Autodeski AutoCADi blogis.

Selle hindamisprotsessi käigus saate kindlaks teha, mis teeb teie ettevõtte ainulaadseks (pluss palju muudki), kuid kuidas jõuda eduka versiooniuuenduse kavandamiseni?

Esitame järgmises rea küsimusi.

Küsimuste hulgas on kümme, millega kõige sagedamini Donnie Gladfelter alustab:

1. Miks soovite tarkvara(versiooni) uuendada?

Küsimus võib tunduda nii lihtne, et see pole teie aega väärt. Kuigi see võib nii tunduda, on peaaegu kindel, et keegi küsib seda teie versiooniuuendusprojekti ajal.

Donnie kogemuse kohaselt esitab ettevõtte juhtkond seda küsimust kõige sagedamini. Ehkki teate tõenäoliselt uuendamise tehnilisi põhjuseid ilma sellele mõtlemata aga millised on versiooniuuenduse ärilised põhjused?

Hoidke see vastus valmis, kui räägite juhtkonnaga oma AutoCADi versiooniuuendusest.

2. Millised isikud on uuenduse õnnestumiseks vajalikud?

Ettevõtte tarkvara uuendamine ei tohiks toimuda vaakumis. Edu saavutamiseks peate lootma teistele. Kes nad on? Tuvastage oma meeskond võimalikult varakult alates IT-töötajatest, kes abistavad back-office ülesannetega, kuni projektimeeskonna nõustajateni.

Leadership AutoCAD upgrade

3. Kuidas teie viimane versiooniuuendus läks? Mida saaks parandada?

Enne järgmise AutoCADi versiooniuuenduse alustamist mõistke nii viimase uuenduse häid kui ka halbu külgi. Need õppetunnid on hindamatud.

4. Milline on praegune AutoCADi juurutamine? Kas see on dokumenteeritud?

Alates kümnendivanustest LISP-idest, mis on käsud stiilitabelite ja liinitüüpide joonistamiseks. On suur tõenäosus, et teie praegusel AutoCAD-i juurutamisel on teatud tehniline võlg. Nüüd on aeg sellest võlast lahti saada. Dokumenteerige see, mis teil täna on ja kulutage aega et teha kindlaks, mida te pärast täiendamist tõeliselt vajate.

5. Millal soovite, et teie töötajad saaksid tarkvara uue versiooniga töötada?

Kas kavatsete uuendada kohe, kui Autodesk väljastab järgmise AutoCADi versiooni või millalgi hiljem? Tehke kindlaks versiooniuuenduse kuupäev, mis teie ettevõtte jaoks kõige paremini sobib ja jätkake projekti ajakava koostamist.

6. Millised tegurid võivad teie sihitud versiooniuuenduskuupäeva takistada?

Tõenäoliselt toimub teie ettevõttes rohkem kui AutoCADi versiooniuuendus. Mis asjad need on? Võtke aega, et teada saada, millised suuremate projektide tähtajad/esitused või olulised IT-projektid, nagu ERP-süsteemi juurutamine/uuendamine, võivad plaanis olla.

7. Milliseid ressursse on uuendamise lõpuleviimiseks vaja?

Lisaks ei ole harvad juhud, kui uuendused nõuavad paremat riistvara või IT-infrastruktuuri. Millised lüngad on selle vahel, mida vajate ja mis teil on? Kui pooled teie tootmismasinatest on alla uue versiooni minimaalsed süsteeminõuded, soovite tõenäoliselt oma versiooniuuendust edasi lükata, kuni saate neid masinaid värskendada.

8. Kuidas treenite/täiendate oma meeskonda uue versiooni parimaks kasutamiseks?

Iga AutoCADi versioon toob endaga kaasa uusi funktsioone ja täiustusi. Kuidas teavitate ja koolitate oma meeskonda nende uute funktsioonide osas? Teie valikud on siin peaaegu lõputud. Alates YouTube’i videotest kuni koolitusteni ja isegi veebipõhise koolituse pakkujateni, nagu LinkedIn Learning, CADLearning, Global eTraining (muu hulgas). Valige meetod, mis sobib teie meeskonnaga kõige paremini.

Learning AutoCAD upgrade

9. Milline on teie suhtlusstrateegia?

Olgem ausad. Uuendamine võib võtta aega ja vaeva – ja kõik ei pruugi olla sellest nii põnevil kui teie. Kuid kindla kommunikatsiooniplaani abil saate kindlasti ennetada vastuväiteid. Kuidas teavitate juhtkonda? Kuidas erineb suhtlusstrateegia sellest, kuidas te tootmismeeskondi uuendusest teavitate?

10. Kuidas te tarkvara installite, juurutate ja konfigureerite?

Suuremate installatsioonide puhul pakuvad juurutused CAD-halduritele palju eeliseid. Suur osa sellest eelisest on seotud sellega, et kõik teie ettevõtte AutoCAD-i installid mitte ainult ei ühti, vaid on ka konfigureeritud.

Kas sel viisil peate oma meeskonna jaoks installima mitu Autodeski toodet? Kui jah, siis soovite tõenäoliselt kasutada Autodeski konto kohandatud mitme toote juurutamist. Lisaks võimaldab AutoCADi profiil teil tagada, et kõigi tugiteenuste teed kogu ettevõttes ühtivad. Lõpuks, sõltuvalt teie ettevõtte suurusest, võib SCCM olla teie jaoks kriitiline.

Ükskõik, millise kombinatsiooni oma ettevõtte jaoks valite, looge see varakult, et teil oleks aega testimiseks enne kui terves ettevõttes selle korraga kasutuselevõtate.


Autori kohta:

Donnie Gladfelter on CAD-i kogukonnas väga nähtav ja lugupeetud mõtteliider. Ta kuulub Autodeski parima alla 35-aastase noore disaineri hulka ja ta on tuntud ke CAD Geek Blogi, kuue Autodeski ametliku raamatu ja kümnete Autodeski ülikooli kursuste poolest alates 2007. aastast. Auhinnatud ja kõrgeima hinnanguga esineja Autodeski ülikoolis ja mujal valdkonna üritustel on Donnie esinenud 60 000+ inimesega publikule ja pakkunud tuhandetele Autodeski disainitehnoloogia alast koolitust. Eagle Scoutina aitab ta Timmons Groupi (ENR 500 parima ettevõtte) disainitehnoloogia juhina ja Autodeski eksperdi eliitliikmena disainimeeskondadel valmis olla kõigeks, mida nende projektid neile ette toovad.


Artikkel on tõlgitud Autodeski lehelt.

Originaalartikkel: https://www.autodesk.com/blogs/autocad/ten-critical-questions-to-ask-before-your-next-autocad-upgrade/